Theresa May: Processen ud af EU begynder inden for et år

London-regeringen begynder at få lidt form på processen, som skal føre landet ud af EU. Der kommer ikke valg.

Theresa May overtog posten som britisk regeringschef, efter at David Cameron gik af i kølvandet på folkeafstemningen om EU i juni. Dengang stemte et flertal af den britiske befolkning for, at landet skal forlade EU.6. REUTERS/Toby Melville TPX IMAGES OF THE DAY (Foto: © Toby Melville, Scanpix)

Storbritannien vil udløse den såkaldte Artikel 50, der indleder processen ud af EU, inden Tysklands forbundsdagsvalg i september 2017.

Det siger Storbritanniens premierminister, Theresa May, i et interview med The Sunday Times.

Hun slår samtidig fast, at der ikke udskrives parlamentsvalg i utide. Det vil skabe ustabilitet.

Taler på kongres søndag

May overtog posten som britisk regeringschef, efter at David Cameron gik af i kølvandet på folkeafstemningen om EU i juni.

Dengang stemte et flertal af den britiske befolkning for, at landet skal forlade EU.

Interviewet i Sunday Times kommer op til den kongres, som Mays konservatives parti indleder søndag i Birmingham. Premierministeren går på talerstolen søndag.

Hun siger videre til Sunday Times, at den lov, der i 1972 bragte Storbritannien ind i EU, vil blive ophævet.

EU skal slettes fra loven

- I dronningens næste tale vil vi introducere en lov, der fjerner Det Europæiske Fællesskabs Lov fra vores lovbøger, siger Theresa May.

I Storbritannien holder dronningen én gang om året en tale i parlamentet, hvor hun læser op, hvad regeringen agter at foretage sig politisk i det kommende år.

Planen er, at når beslutningen om at fjerne EU-loven er truffet, vil den træde i kraft, når Storbritannien formelt forlader EU.

/ritzau/Reuters