Ti børn mister livet efter angreb på en skole i Yemen

Et angreb på en skole i en nordlig provins i Yemen har dræbt ti børn og såret 28 andre. Alle er under 15.

Ti børn har mistet livet i et angreb på en skole i Yemen søndag. Det oplyser Læger Uden Grænser, MSF, til nyhedsbureauet AFP.

Luftangrebet, der var ledet af Saudi-Arabien, ramte en skole i en provins, som er kontrolleret af oprørere, i det nordlige Yemen.

Ud over de ti børn blev 28 personer såret i angrebet.

Men Saudi-Arabien og den arabiske koalition, der bekæmper den shiamuslimsk houthi-milits i Yemen, afviser, at det har angrebet en skole.

- Koalitionen benægter at en skole var målet, siger den saudiske talsmand for koalitionen, general Ahmed Assiri.

- Flyet har bombet en træningslejr for kupmagernes milits, forklarer generalen.

Han siger, at oprørerne "bruger børn som rekrutter" i lejren.

Malak Shaher, talskvinde for Læger Uden Grænser, fortalte ifølge AFP, at de "har modtaget ti døde børn og 28 sårede, som alle er under 15 år og ofre for et luftangreb" på en skole i Haydan i Sadaa-provinsen.

FN advarer mod intensivering af vold

Angrebet fandt sted søndag, og Unicef, FN's børneorganisation, har bekræftet angrebet, men sætter antallet af døde lidt lavere. Ifølge organisation har syv børn mistet livet, mens 21 er blevet såret.

Angrebet får Unicef til advare, at "med intensiveringen af vold på tværs af landet den seneste uge er antallet af børn dræbt og såret i luftangreb, gadekampe og landminer steget kraftigt".

- Unicef opfordrer alle parter i konflikten i Yemen til at respektere og overholde deres forpligtelser under international lov.

- Det inkluderer forpligtelsen til kun at rette angreb mod kombattanter og begrænse skade mod civile og civil infrastruktur, lyder det fra Unicef i en skriftlig udtalelse.

785 børn dræbt i Yemen sidste år

En FN-rapport fra juni har vist, at den arabiske koalition ledet af Saudi-Arabien var ansvarlig for 60 procent af de 785 børn, der mistede livet i Yemen sidste år.

Flere end 6400 mennesker, hvoraf er størstedelen civile, er blevet dræbt i Yemen siden Saudi-Arabien gik ind i landet i marts sidste år ifølge FN.

Saudi-Arabien gik ind i Yemen for at bringe præsident Abedrabbo Mansour Hadi tilbage til magten, da Houthi-bevægelsen havde erobret blandt andet hovedstaden Sanaa.

/ritzau/