Tidligere elev anholdt for skudtrussel i Holland

En tidligere elev er mandag blevet anholdt i Holland for at have fremsat skudtrusler mod en skole.

Politibetjente foran det lukkede Da vinci College i Leiden Flere skoler i Holland har været lukket egfter en trussel om skyderier. En tidligere elev er anholdt og mistænkt for truslen. (© Scanpix)

Det er angiveligt en tidligere elev på en britisk skole i den hollandske by Leiden, der søndag fremsatte trusler om, at han mandag ville skyde løs på en skole i byen.

- Vi er blevet informeret om, at en tidligere elev på den britiske skole i Holland er blevet anholdt i forbindelse med truslerne, der blev fremsat mod en hollandsk skole i Leiden, skriver skolen i en pressemeddelelse ifølge nyhedsbureauet AFP.

Bekræfter anholdelse

Politiet bekræfter, at de har anholdt en person.

Den tidligere elev skrev søndag på internettet, at han ville "skyde min skolelærer og så mange studerende, som jeg kan".

Truslen blev angiveligt rettet mod skoler, der underviser elever mellem 12 og 16 år, og dem er der mindst 22 af i Leiden. Det har medført, at samtlige skoler mandag har vært lukket, og at væbnede politibetjente har holdt øje med dem.

Beslutningen om at lukke skolerne blev taget søndag aften, da politiet blev bekendt med truslen, som blev skrevet på den amerikanske hjemmeside 4chan.org.

- Det er en skole i den hollandske by Leiden, stod der i truslen.

- For flere beviser vil jeg bruge en 9mm Colt Defender.

Truslen blev efterfulgt at en oplysning om, at vedkommende bruger en såkaldt proxy, der gør det sværere at spore datatrafik.

Har haft skyderier før

- Så politiet vil ikke kunne finde mig før i morgen.

Holland har flere gange været udsat for tragiske skyderier. I april 2011 dræbte en bevæbnet mand seks personer, da han skød løs med et semi-automatisk våben i et indkøbscenter i byen Alpen aan de Rijn, der ligger tæt på Leiden.

I 1999 blev fire studerende og en lærer såret, da en studerende affyrede 10 skud på en skole i den sydlige hollandske by Veghel.

I 2009 anholdt politiet en 18-årig mand, der også havde udslynget trusler på hjemmesiden 4chan.org om at skyde løs på en skole. Han forklarede efterfølgende, at truslen havde været en joke.

/ritzau/AFP

Facebook
Twitter