Tidligere FBI-chef udpeget i Ruslands-undersøgelse

Justitsministeriet har netop udpeget tidligere FBI-direktør til at stå i spidsen for Ruslands-granskning.

Den tidligere FBI-chef Robert Mueller skal stå i spidsen for en undersøgelse af de påståede forbindelser mellem Rusland og præsident Donald Trumps stab. ( Billedet er fra 19. juni 2013 ) (Foto: Saul LOEB © Scanpix)

Den tidligere FBI-chef Robert Mueller udpeges som særlig anklager i en omfattende undersøgelse af Ruslands forsøg på at påvirke USA's præsidentvalg.

Det oplyser det amerikanske justitsministerium ifølge Reuters.

Oplysningen kommer blot få dage efter, at James Comey blev fyret som direktør for forbundspolitiet.

Efter fyringen har amerikanske eksperter og medier spekuleret i, hvorvidt Comey blev fyret for at sætte en stopper for undersøgelser af de påståede forbindelser mellem præsident Donald Trumps stab og Rusland.

Donald Trumps politiske modstandere har krævet en uafhængig undersøgelse af Ruslands påståede forsøg på at påvirke præsidentvalget til fordel for Donald Trump.

Presset er blevet forstærket, efter at præsidenten i sidste uge fyrede James Comey som direktør for FBI, der tidligere stod i spidsen for undersøgelserne.

Amerikanske efterretningstjenester har tidligere bekræftet, at Rusland forsøgte at påvirke valget.

/ritzau/

- Min beslutning (om at udpege Mueller, red.) er ikke truffet, fordi der er begået noget kriminelt, eller fordi der er grundlag for en anklage, siger vicejustitsminister Rod Rosenstein i en erklæring.

- Jeg har truffet beslutningen, fordi det er nødvendigt, hvis det amerikanske folk skal have tillid til udfaldet af undersøgelserne, tilføjer han.

Facebook
Twitter