Tidligere Interpol-chef får 13 års fængsel for millionbestikkelse

Den kinesiske Meng Hongwei erklærede sig skyldig i sommer.

Meng Hongwei blev meldt savnet af sin kone i Frankrig, da han i 2018 aldrig vendte tilbage fra et besøg i hjemlandet Kina. (Foto: POOL New © Scanpix)

Den tidligere chef for Interpol, kinesiske Meng Hongwei, er blevet idømt 13,5 års fængsel for at have modtaget omkring 14 millioner kroner i bestikkelse.

Det oplyser domstolen i den kinesiske by Tianjin ifølge Reuters.

Meng Hongwei erklærede sig skyldig i at have modtaget millionbeløbet allerede ved det første retsmøde i sagen, der fandt sted i juni.

Det var i starten af oktober 2018, at kinesiske myndigheder meddelte, at den daværende Interpol-chef blev undersøgt for brud på loven. Samme dag kunne Interpol meddele, at de havde modtaget Meng Hongweis opsigelse.

Konen meldte ham savnet

Allerede på det tidspunkt havde Meng Hongwei været savnet i et par uger. Det var hans kone, der meldte ham savnet, da han ikke vendte tilbage til sit hjem eller til Interpols hovedkvarter i Frankrig efter en rejse til Kina.

Først senere kom det frem, at han var tilbageholdt i sit hjemland.

Meng Hongwei var Kinas viceminister for sikkerhed, inden han blev leder af Interpol. I marts 2019 blev han dog smidt ud af kommunistpartiet efter en anti-korruptionskampagne, der var iværksat af Xi Jinping.

Her kom det frem, at han blev undersøgt for at have brugt store summer statsmidler, misbrugt sin magt og afvist at følge kommunistpartiets beslutninger.