Tidligere israelsk premierminister indleder fængselsophold

Ehud Olmert er begyndt at afsone en fængselsstraf på 19 måneder for korruption.

Her ses Ehud Olmert i retten i Jerusalem. Nu indleder den tidligere israelske premierminister afsoningen af en fængselsstraf på 19 måneder for korruption. (Foto: pool © Scanpix)

Israels tidligere premierminister Ehud Olmert ankom mandag morgen til et fængsel, hvor han skal afsone en dom for korruption, skriver nyhedsbureauet dpa.

- Olmert ankom til Maasiyahu-fængslet i den centrale by Ramle lidt før klokken 10.00, rapporterer journalister på stedet.

Den 70-årige Olmert skal afsone en fængselsstraf på 19 måneder, efter at han er blevet kendt skyldig i korruption og forsøg på at hindre politiets efterforskningsarbejde.

Han er den første eks-regeringsleder i Israel, som skal afsone en fængselsstraf.

Domstolen dømte Olmert til 19 måneders fængsel, hvilket er en nedsættelse af en tidligere dom.
Han blev i maj sidste år dømt seks års fængsel efter at være blevet fundet skyldig i to forskellige anklager om at have taget imod bestikkelse i begyndelsen af 00'erne.

Den 70-årige Olmert var premierminister fra 2006 til 2009.

Han er fundet skyldig i at have taget imod 60.000 shekel (omkring 105.000 kroner), hed det i højesterets endelige afgørelse med tilføjelsen:

- Dommen er 18 måneders fængsel fra den 15. februar.

En del af den oprindelige bestikkelsessag var knyttet til et luksuslejlighedskompleks i Jerusalem, da Olmert var byens borgmester. Men han blev frikendt for denne del af anklagerne mod ham.

Sagen om de 60.000 shekel var relateret til støtte af en valgkampagne.

/ritzau/dpa