Tidligere Trump-kritiker udnævnt til FN-ambassadør

Nikki Haley er den første kvinde, som er blevet udnævnt til en toppost i Donald Trumps kommende administration.

Efter udenrigsministerposten er titlen som FN-ambassadør formelt den mest magtfulde diplomatiske post i USA.

USA's kommende præsident, Donald Trump, har udnævnt guvernøren fra South Carolina, Nikki Haley, til posten som USA's FN-ambassadør.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Hun er den første kvinde, som er blevet udvalgt til en toppost i Donald Trumps kommende administration.

- Guvernør Haley har dokumenteret erfaring med at bringe folk sammen uanset baggrund eller partitilhørsforhold. Hun er dygtig til at få aftaler i hus, og vi vil lave mange nye aftaler. Hun er en god leder til at repræsentere os på verdensscenen, siger Donald Trump i en pressemeddelelse.

Nikki Haley har allerede sagt ja til posten, men afventer en godkendelse i Senatet, før hun kan begynde på sin nye post.

- Når præsidenten mener, at du kan bidrage positivt til velfærden i vores nation og styrke vores nations position i verden, er det vigtigt at lytte, siger Nikki Haley i en pressemeddelelse.

Kritisk mod Trump i valgkampen

Den 44-årige guvernør er en af de unge stjerner i Det Republikanske Parti. Hun har primært haft arbejde og handel som sine fokusområder, men har ikke den store erfaring med udenrigspolitik, skriver blandt andre Washington Post.

Haley har tidligere været en af Trumps største kritikere, hvor hun blandt andet udtalte om Trump, at "han er alting en guvernør ikke vil have i en præsident".

I februar måned udtalte Nikki Haley, at udsigten til Donald Trump som præsident var "skræmmende". I samme interview kritiserede hun Trumps mange kontroversielle udtalelser.

- Donald Trump er alt det, vi lærer vores børn i børnehave ikke at være. Vi har set det igen og igen (kontroversielle udtalelser red.), og det er bare ikke acceptabelt.

Hun har også udtalt sig kritisk mod Donald Trumps udtalelser om midlertidigt at forbyde muslimer adgang til USA.

I de indledende faser af det amerikanske primærvalg støttede hun desuden den republikanske kandidat Marco Rubio.

Efter udenrigsministerposten er titlen som FN-ambassadør den mest magtfulde diplomatiske post i USA.

Facebook
Twitter