TIDSLINJE Få overblik over Jamal Khashoggis mystiske forsvinden

Saudi-Arabien har nu bekræftet, at den saudiarabiske journalist og systemkritiker blev dræbt på landets konsulat.

Journalist og systemkritiker Jamal Khashoggi har været forsvundet siden 2. oktober. Tyrkiet beskylder Saudi-Arabien for at have dræbt ham. En påstand, saudiaraberne nægter. (Foto: © Mohammed al-Shaikh, Scanpix)

I lørdags bekræftede en offentlig anklager i Saudi-Arabien, at den forsvundne journalist Jamal Khashoggi blev dræbt på det saudiarabiske konsulat i Istanbul.

I går lød den samme melding fra landets udenrigsminister, Adel al-Jubeir, der som den første højtstående, saudiske embedsmand udtalte sig om sagen.

Det sker efter flere ugers spekulationer og mistanker, om hvad der var sket med Kashoggi, efter han gik ind på Saudi-Arabiens konsulat i Istanbul den 2. oktober.

USA's præsident, Donald Trump, kalder Saudi-Arabiens udmelding for "et godt første skridt, et stort skridt", skriver nyhedsbureauet Reuters.

Tyrkiet har anklaget Saudi-Arabien for drab, men indtil nu har oliestaten hævdet, at man var uskyldig i Kashoggis forsvinden.

Udenrigsministeren siger dog, at man ikke ved, præcist hvordan Khashoggi blev dræbt, eller hvad der efterfølgende er blevet af hans lig.

18 saudiarabiske statsborgere er indtil videre anholdt i sagen og vicechefen for efterretningstjenesten i oliestaten er blevet afskediget.

Bliv klogere på sagens forløb her

Overblik: Klik på de røde punkter og læs om, hvad der har udspillet sig hvor.