Tidslinje: Få styr på alle de påståede Downing Street-fester

Mens briterne var underlagt strenge restriktioner, har premierminister Boris Johnson blandt andet fejret fødselsdag og drukket vin i haven med sine kolleger.

De seneste uger er det kommet frem, at der er blevet holdt flere sammenkomster på premierministerens adresse i Downing Street. (Foto: Neil hall © Ritzau Scanpix)

Boris Johnson er presset. Meget presset.

Det skyldes flere uger med beskyldninger om forbudte fester i Downing Street under coronakrisen.

Det har fået opbakningen til premierministeren til at styrtdykke, og i disse dage spekuleres der i Johnsons politiske fremtid, mens briterne venter spændt på en rapport om påståede fester på den famøse adresse i London, der huser premierministerens kontor og embedsbolig.

Imens dukker nye meldinger om forbudte fester op, og i går meddelte Londons politi så, at man nu efterforsker mulige brud på corona-restriktionerne under "flere begivenheder" i Downing Street 10.

Derfor venter der formentlig premierministeren en hård omgang, når han her til eftermiddag skal stå skoleret i det britiske parlament til den ugentlige spørgetime i Underhuset.

Premierministeren har udsigt til flere verbale mavepustere i eftermiddag. (Foto: JESSICA TAYLOR © Ritzau Scanpix)

Her forventes han at blive spurgt ind til en hel række fester, som efter sigende har fundet sted i regeringstoppen, selv om Storbritannien var underlagt strenge coronarestriktioner.

Få overblikket over de påståede fester her:

The Guardian bragte i december 2021 dette billede af Boris Johnson, Carrie Symonds, hans dengang forlovede og nu kone, og op mod 17 kolleger, der drikker vin og spiser ost i haven bag Downing Street den 15. maj 2020. Johnson har fastholdt, at dette var et arbejdsarrangement. (Foto: Guardian / eyevine © © Guardian / eyevine. All Rights Reserved.)
Premierministeren sammen med to ansatte i Downing Street under en julequiz over Zoom 15. december 2020. (Foto: Mirrorpix © Mirrorpix)