Tiger og hyæne fortsat på fri fod efter oversvømmelser i Tbilisi

Oversvømmelser i Georgien har store konsekvenser, fortæller dansk konsul.

En død bjørn er ved at blive fjernet fra gaderne i Tbilisi. Der er dog stadig vilde dyr fri. (Foto: David Mdzinarishvili © Scanpix)

Weekendens oversvømmelser i Georgiens hovedstad Tblisi har store konsekvenser.Oversvømmelserne har indtil videre kostet 20 livet. Så sent som i går dræbte en hvid tiger en mand.Seks tigre, seks løver, otte bjørne og seks ulve var blandt de flere end 30 dyr, som slap ud af den zoologiske have i Tbilisi i løbet af natten til søndag.Ingen kommuníkationUdover de hidtidige katastrofer, så får oversvømmelserne store konsekvenser fremover. Det fortæller den danske konsul i Tbilisi, Esben Emborg.- Det er centreret til et lille område men har ramt virkelig hårdt. Al kommunikation og infrastuktur er sat ud. Det er voldsomt. Men det er svært at estimere, hvor mange penge det koster, men det løber op i flere hundrede millioner dollars, fortæller Esben Emborg.

Floden Vere gik over sine bredder i det centrale Tbilisi efter timer med voldsomt skybrud. Vandet gjorde gader og pladser til frådende floder, som fejede biler væk og fik huse til at brase sammen.Flere vilde dyr fra zoologisk have var på fri fod og udgjorde en trussel mod befolkningen, der blev opfordret til at blive inden døre.Kritik af myndighederDer har været kritik af myndighedernes håndtering af situationen bl.a. fra zoologisk have, da flere af dyrene blev skudt.- Kritikken går på, at man unødvendigt har skudt nogle dyr. Der gik lidt panik i folk, og man havde nationalgarden ude, og de skød, når de så noget, lyder det fra den danske konsul.Der bor omkring 1,1 millioner mennesker i Tbilisi. Oversvømmelserne gjorde mest skade i områderne Vake og Saburtalo.

Faren er dog ikke helt drevet over. Politiet leder fortsat efter en tiger og en hyæne her fem dage efter oversvømmelserne.Hundredevis af unge frivillige, som har hjulpet med at rydde op, er beordret til at holde sig væk på grund af de løsgående dyr.En ung pige er senest fundet dræbt, hvilket bringer dødstallet op på 20. Flere meldes stadig savnet.

Facebook
Twitter