Til buffet i Japan: Se hvor hurtigt virus kan sprede sig

Et forsøg lavet af det japanske medie NHK og sundhedseksperter viser gode betingelser for virus.

10 mennesker, en buffet og lidt selvlysende maling. Det er, hvad det japanske public service medie NHK og sundhedseksperter skulle bruge for at illustrere, hvordan virus spredes.

En af testpersonerne blev udvalgt som "den smittede", og med en klat selvlysende maling smurt på hænderne gik han og de andre gæster nu til buffeten - præcis som de normalt ville have gjort.

I lykkelig uvidenhed glemte eksperimentets gæster måske corona, men kun for en stund. I slutningen af eksperimentet blev lyset slukket, og de kunne nu se, hvor den selvlysende maling havde sat sine spor.

Denne type eksperimenter demonstrerer, hvor hurtigt og effektivt virus kan sprede sig, særligt når man ikke vasker hænder, siger John Nicholls, der er klinisk professor i patologi ved Hong Kong University, til CNN:

- Videoen viser, at det vil sprede sig til overflader og mennesker meget effektivt, siger han og fortsætter:

- Jeg synes virkelig det understreger nødvendigheden af, hvad der er blevet sagt om god håndhygiejne, og hvordan det kan være med til at stoppe spredningen af coronavirus.

Han gør dog opmærksom på, at det er kunstig virus, der spredes i eksperimentet. Blandt andet fordi den kun spredes gennem berøring.

Det bakkes op af Kentaro Iwata, specialist i infektionssygdomme på Kobe Universitet. Han mener, at det er vigtigt at være bevidst om, at videoen viser, hvad der kan ske ved en buffet, og ikke nødvendigvis hvad der sker.

Eksperterne er enige om, at eksperimentet tydeliggør, hvorfor det er vigtigt at vaske hænder.

Facebook
Twitter