Tilskuere kaster æg mod Muhammedtegner

Tilhørere kastede æg efter den kontroversielle svenske kunstner Lars Vilks, da han forelæste om ytringsfrihed.

Lars Vilks har været i søgelyset, siden han lavede omstridte tegninger af profeten Muhammed, som blev bragt i flere svenske aviser i august 2007.

Kunstneren Lars Vilks, som er Sveriges svar på den danske Muhammedtegner Kurt Westergaard, blev udsat for ægkastende tilskuere, da han tirsdag aften forelæste om ytringsfrihed i Karlstad.

15 tilhørere rejste sig kort efter forelæsningen var begyndt og kastede æg mod Vilks. Det skriver det svenske medie SVT.

Kunstneren har været i søgelyset, siden han lavede omstridte tegninger af profeten Muhammed, som blev bragt i flere svenske aviser i august 2007.

Tommy Lindh, pressetalsmand for politiet i Karlstad, siger, at de æg-kastende tilhørere er fra lokalområdet. Ingen af dem er blevet pågrebet efter hændelsen.

Skældsord mod tegneren

- Vi skal tage stilling til senere, om nogen har brudt loven. Det kan jo også tænkes, at Lars Vilks anmelder det, siger talsmanden.

De 15 tilhørere skal ligeledes have råbt skældsord efter tegneren, men det står endnu ikke klart, hvad de har råbt.

- Vi havde betjente på plads, som kan have hørt, hvad der blev råbt. Indsatsen i forhold til Lars Vilks er fortsat i gang, siger Tommy Lindh.

Vilks har flere gange modtaget trusler på livet på grund af sine kontroversielle Muhammedtegninger, men sagde i januar, at der på det seneste ikke har været trusler mod ham.

I samme måned blev tre mænd fremstillet i Göteborg Byret, sigtet for at have planlagt drab på den svenske tegner. De blev dog frikendt for drab.

De tre mænd fik i stedet dagbøder for brud på knivloven, men retten mente altså ikke, at der var tilstrækkeligt med beviser for, at mændene ville dræbe Vilks.

FacebookTwitter