Timosjenko dropper klage over valg

Ukraines premierminister, Julia Timosjenko, opgiver at få domstol til at tage stilling til resultatet af præsidentvalget.

Ukraines nuværende premierminister Julia Timosjenko tabte præsidentvalget til den russiskvenlige modkandidat Viktor Janukovitj. (Foto: © Vladimir Sindeyev, Scanpix)

Den ukrainske premierminister, Julia Timosjenko, har trukket sin klage over præsidentvalget tilbage.

- Timosjenko beder om at annullere sagen. Dommerne mødes nu for at drøfte det, siger en kilde ved domstolen til nyhedsbureauet Reuters.

Anklager om snyd ved valget

Premierministeren tabte valget til den mere russiskvenlige Viktor Janukovitj med en margen på 3,48 procent, men hun hævdede, at der havde været snyd i forbindelse med valghandlingen og har hidtil afvist at acceptere resultatet.

Kilder ved domstolen siger, at Timosjenko angiveligt har besluttet at trække klagen tilbage, fordi hun ikke mener, at domstolen vil foretage en tilbundsgående undersøgelse af hendes påstande om valgfusk.

Det er derfor ikke umiddelbart klart, om tilbagetrækningen af klagen er ensbetydende med, at hun opgiver at forfølge sagen.

Janukovitj ny præsident

Internationale valgobservatører har sagt, at valget var frit og retfærdigt, men Timosjenko hævder at have beviser på, at der har været uregelmæssigheder.

Så sent som fredag opfordrede hun til, at valgresultatet erklæres ugyldigt.

Viktor Janukovitj, der efter planen tages i ed som præsident torsdag, afviser, at der har været fusk forbundet med valget.