Timosjenko på vej til premierministerposten

Den 45-årige Julia Timosjenko ser ud til at blive ny premierminister i Ukraine. Partierne bag den orange koalition vil pege på hende efter at hendes parti fik 22,5 procent af stemmerne ved valget i går.

Den 45-årige Julia Timosjenko står til at blive Ukraines næste premierminister. Det er partierne bag den orange koalition blevet enige om. (Foto: Alexander Nemenov © Scanpix)

Partierne bag Ukraines Orange koalition er blevet enige om at pege på den 45-årige Julia Timosjenko til ny premierminister.

Timosjenkos parti, Blok Timosjenko, blev det næststørste med 22,5 procent af stemmerne ved søndagens parlamentsvalg foran præsident Victor Jusjtjenkos parti, der kun fik 15 procent af stemmerne.

Plaget af interne stridigheder

- Det giver ret til posten som premierminister, siger præsidentens kampagneleder.

De tre partier har været plaget af interne stridigheder op til parlamentsvalget i går, men partierne ventes at underskrive en koalitionsaftale i dag, skriver der russiske nyhedsbureau Itar Tass.

Den Orange koalition ser ud til at få 40 procent af stemmerne.

Blev afsat og dannede sit eget parti

Timosjenko stod side om side med præsident Jusjtjenko under Orangerevolutionen. Hun blev udpeget til premierminister i januar 2005, men røg uklar med den øvrige regering. Hun blev afsat af Jusjtjenko i september i fjor og dannede sit parti.

Valgets vinder blev den tidligere premierminister Victor Janukovitjs Ruslandvenlige parti. Det fik ifølge exitpolls omkring 33 procent af stemmerne, men må altså fortsætte i opposition.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53ad1799a11f9d17483322b7

Facebook
Twitter