Titusinder af mexicanere på gaden i protest mod Trump

Trumps planer om at bygge en mur mellem USA og Mexico og tvinge Mexico til at betale har bragt sindene i kog.

En Trump-dukke blev ført gennem gaderne i Mexico City under dagens demonstrationer. February 12, 2017. REUTERS/Jose Luis Gonzalez (Foto: JOSE LUIS GONZALEZ © Scanpix)

Titusinder af utilfredse mexicanere gik søndag på gaderne i flere byer i Mexico for at vise deres modstand mod USA's præsident, Donald Trump.

Det er især Trumps planer om at bygge en mur langs grænsen mellem de to lande og presse Mexico til at betale for den, der har bragt sindene i kog.

- Mexico skal respekteres, hr. Trump, lød det på et gigantisk banner i Mexico City.

Alene i hovedstaden var omkring 20.000 demonstranter mødt frem, lyder vurderingen fra politiet.

En af demonstranterne, Julieta Rosas, bar en T-shirt med et billede af Trump med et overskæg som Adolf Hitlers.

- Vi er her for at få Trump til at se og føle, at et helt land - samlet - rejser sig mod ham og hans fremmedfjendske, diskriminerende og fascistiske dumhed, siger Rosas, der er litteraturstuderende.

Der var demonstrationer i omkring 20 byer rundt om i Mexico. Det menes at være den hidtil største protest mod Trump i Mexico.

Forholdet mellem USA og Mexico er på det værste niveau i årtier, efter at Donald Trump blev taget i ed og blev USA's præsident 20. januar.

I løbet af sin valgkamp har han kaldt mexicanere "kriminelle" og "voldtægtsforbrydere", og han har vakt stor vrede med sine planer om at bygge en mur for at stoppe den ulovlige indvandring til USA.

Mexicos præsident, Enrique Peña Nieto, aflyste i sidste måned et planlagt besøg i Det Hvide Hus. Det skete, fordi Trump fastholder, at Mexico skal betale for den omstridte mur.

  • Titusindvis gik på gaden for at demonstrere mod Donald Trumps ønske om at bygge en mur mellem Mexico og USA. (Foto: HECTOR GUERRERO © Scanpix)
  • Mange mexicanere vil ikke finde sig i, at de skal betale for Trumps mur mellem de to lande. / AFP PHOTO / RONALDO SCHEMIDT (Foto: RONALDO SCHEMIDT © Scanpix)
  • Korruption og fascisme hører ikke hjemme nogen steder. Det var budskabet fra mange af demonstranterne. (Foto: GINNETTE RIQUELME © Scanpix)
  • En mand holder en dukke, der ligner Donald Trump under demonstrationer i Mexico City. (Foto: JOSE LUIS GONZALEZ © Scanpix)
  • "No Wall". Meldingen var klar fra de tusindvis af demonstranter på gaden i Mexicos hovedstad. (Foto: GINNETTE RIQUELME © Scanpix)
  • Demonstranterne vil ikke finde sig i den retorik, som de mener, USA's nye præsident fører mod det mexicanske folk. (Foto: Julio Cesar Aguilar © Scanpix)
  • Der dukkede flere dukker af Trump op fra menneskemængden i løbet af søndagens protester rundt om i Mexicos største byer. (Foto: RONALDO SCHEMIDT © Scanpix)
1 / 7

/ritzau/

Facebook
Twitter