Titusinder flygter fra store skovbrande nær Los Angeles

Brandmænd kæmper med flere store skovbrande i den amerikanske delstat Californien.

Californien hærges i øjeblikket af flere store skovbrande. Myndighederne har onsdag lukket en motorvej og evakueret beboere nær velhaverkvarteret Bel Air ved Los Angeles.

Mange bygninger er brændt, og titusinder af mennesker er flygtet, skriver CNN.

Motorvej 405, en hovedfærdselsåre ved storbyen, er lukket i begge retninger. Folk evakueres i området, meddeler en unavngiven myndighed ifølge den amerikanske tv-kanal.

Skovbrande i Californien

Siden 4. december har brandvæsnet kæmpet for at holde flammerne fra at sprede sig. Ud over den tredjestørste skovbrand i Californiens historie, har flere andre skovbrande hærget i den sydlige del af delstaten. Men de er alle sammen inddæmmet. Omkostningerne nærmer sig 89 millioner dollar - omkring 560 millioner kroner.

Se Tema

Den største af flere store skovbrande, som hærger delstaten, har nu bredt sig over 250 kvadratkilometer, oplyser delstatens brandmyndigheder til nyhedsbureauet AP.

Største tab af menneskeliv i 84 år

Skovbrande er ikke usædvanlige i Californien – men i år har en varm og tør sommer gjort det let for ilden at tage fat og sprede sig.

I oktober blev den amerikanske stat hærget af massive brande, som stod på i flere uger.

31 personer mistede livet i brandene i oktober, og det er det største tab af menneskeliv i 84 år som følge af et enkeltstående brandtilfælde, lød det fra de californiske brandmyndigheder.

Der endnu ingen meldinger om dødsfald i forbindelse med den nuværende brand ved Los Angeles.

/ DR Nyheder /