Titusinder marcherer i stilhed for at ære dræbte i Venezuela

Klædt i hvidt viser titusinder af demonstranter en stille fordømmelse af præsident Nicolás Maduros regering.

Klædt i hvidt vandrer titusinder af demonstranter mod den katolske kirkes bispesæder over hele landet i en stille fordømmelse af præsident Nicolás Maduros regering. (Foto: CHRISTIAN VARON © Scanpix)

Tusinder af demonstranter i Venezuela er lørdag igen gået på gaderne.

Men denne gang marcherer de i stilhed for at ære de 20 mennesker, der har mistet livet under de seneste tre ugers politiske uroligheder.

Klædt i hvidt vandrer titusinder af demonstranter mod den katolske kirkes bispesæder over hele landet i en stille fordømmelse af præsident Nicolás Maduros regering.

I hovedstaden Caracas er politi og sikkerhedsstyrker talrigt til stede.

- Jeg er sikker på, at de vil møde os med den sædvanlige tåregas, som er den måde, de prædiker fred på, siger Hector Urbina, en 71-årig demonstrant.

Centrum-højre oppositionen beskylder Venezuelas socialistiske regering for at undertrykke fredelige protester og sende bevæbnede bøller ud i gaderne for at angribe demonstranterne.

- Jeg er ikke bange

Nogle demonstranter bad en stilfærdig bøn ved bispesæderne, andre bar store billeder eller bannere med kristne budskaber.

- Jeg er ikke bange. Vi har intet at miste. Regeringen har allerede taget alt, også alle muligheder for at leve vores liv i værdighed, siger den 33-årige demonstrant Jessica Muchacho.

Oppositionen beskylder Maduro for at have kørt det olierige lands engang så blomstrende økonomi helt i sænk.

Indbyggerne oplever alvorlig mangel på fødevarer, medicin og andre nødvendigheder.

For få dage siden viste tal fra Venezuelas egen regering, at inflationen sidste år lå på 274 procent.

Andre mener dog, at det står endnu værre til. Torino Bank, der har hovedsæde i New York i USA, sætter - med fødevareprisen som målestok - inflationen i 2016 til 453 procent.

/ritzau/AFP

Facebook
Twitter