Titusinder på gaden til begravelsesoptog: Dræbt militærleders lig er bragt til Iran

Titusinder af mennesker følger begravelsesoptoget for den dræbte militærleder Qassem Soleimani i byen Ahvaz, efter Soleimanis lig søndag landede i Iran.

Titusinder af sørgende er i dag på gaden i byen Ahvaz i det sydvestlige Iran. De mindes den dræbte militærleder Qassem Soleimani, hvis lig i dag blev bragt til Iran.

Det rapporterer det iranske nyhedsbureau IRIB.

Soleimani blev fredag dræbt i et amerikansk droneangreb ved lufthavnen i Iraks hovedstad, Bagdad. Han var leder af Quds-elitestyrken i Irans Revolutionsgarde og var en af Irans mest magtfulde mænd.

Han blev af mange anset for at være den mest indflydelsesrige leder i Iran næstefter Irans øverste åndelige leder, ayatollah Ali Khamenei.

Frygter krig med supermagt

Mens mange iranere siden drabet har været samlet for at vise deres sorg over Soleimanis død, så er andre bekymrede for, om drabet kan skubbe landet ud i krig med en supermagt.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, advarede lørdag om, at USA har udset sig 52 iranske mål for militære angreb, såfremt Iran gør alvor af trusler om at gengælde drabet på Soleimani.

Den næstkommanderende i gruppen Hashed al-Shaabi, Abu Mahdi al-Muhandi, blev også dræbt i fredagens angreb, og hans lig er ligeledes bragt til Ahvaz, skriver IRIB.

'Død over USA'

Lørdag var tusindvis også på gaden i Irak for at sørge over Soleimani og al-Muhandi, mens de råbte "død over USA". Iranske parlamentarikere har ligeledes råbt "død over USA" i et parlamentarisk møde vist på statsligt tv søndag.

I alt ti personer - fem irakere og fem iranere - blev dræbt i USA's angreb fredag.

Soleimani befandt sig i et køretøj, som blev ramt af et missil affyret fra dronen, da det var på vej ud af den internationale lufthavn i Bagdad. Et ledsagende køretøj med sikkerhedsvagter blev også ramt i angrebet.

Ifølge den amerikanske sikkerhedsrådgiver Robert O'Brien rejste Soleimani rundt i Mellemøsten for at planlægge angreb mod amerikanske militærfolk og diplomater rundt i regionen.

/DR Nyheder

FacebookTwitter