Tjek de nye regler: Fra midnat skal du have styr på coronapasset for at rejse til Tyskland

Den tyske regering advarer om, at landet kan være på vej ind i en fjerde smittebølge.

Fra i morgen skal man finde coronapasset frem, inden grænsen til Tyskland kan passeres. Arkivfoto. (Foto: Claus Fisker © Ritzau Scanpix)

Hvis en tur til Tyskland står for døren, skal man fra i morgen være ekstra opmærksom på indrejsereglerne hos vores nabo mod syd.

Fra i nat indfører tyskerne nemlig strengere coronaregler, der blandt andet betyder, at danskere skal have styr på coronapasset, hvis man skal rejse til Tyskland.

Helt konkret betyder reglerne, at alle over 12 år skal kunne vise en negativ test, når de rejser ind i Tyskland. Uanset om det sker med bil, tog eller fly. Reglerne gælder ikke færdigvaccinerede eller personer, der har haft Covid-19.

Man er samtidig fritaget for de nye indrejseregler, hvis man udelukkende skal passere igennem Tyskland for at komme videre på sin rejse, eller hvis man er pendler i grænselandet mellem Danmark og Tyskland, oplyser de tyske myndigheder.

Hvorfor kommer de skærpede regler nu?

Selvom de tyske coronatal endnu ikke er alarmerende, så har regeringen gennem længere tid advaret om, at landet kan være på vej ind i en fjerde smittebølge, når sommeren afløses af efteråret.

Og derfor har man nu valgt at stille større krav til tilrejsende, fortæller DR's journalist i hovedstaden Berlin, Rikke Gjøl Mansø.

- Tyskerne er meget bekymrede for, at landet er på vej ind i en fjerde bølge corona her på tærsklen til efteråret, fordi vi oplever en stigning i smitten. Men lige nu er 7-dages-incidensen på 17 smittede ud af 100.000 – og det er jo langt lavere end Danmarks tal på lige knap 100. Og der er også 'kun' 350 corona-patienter på intensivafdelingerne – det er under 2 procent af de godt 25.000 tyske intensivsenge, siger hun:

- Men regeringen her i Berlin advarer om, at hvis man ikke gør noget nu, risikerer man et incidens-tal på 400 i september og 800 i oktober.

Eksperter: Flere skal vaccineres for at undgå ny bølge

Tyskerne kæmper i øjeblikket en kamp for at få så mange som muligt vaccineret inden efteråret.

Danmark og Tyskland ligger i skrivende stund side om side i hele verdens vaccinationstabel med henholdsvis 53 og 51 procent færdigvaccinerede indbyggere.

I Tyskland understreger landets sundhedseksperter ifølge Ritzau, at det nuværende antal vaccinerede ikke er nok til at undgå en fjerde bølge, når efteråret sætter ind.

- Vi er nødt til at overbevise vores venner om at blive vaccineret. Det er et spørgsmål, som påvirker os alle, siger Olaf Scholz, der udover at være kanslerkandidat for det socialdemokratiske parti SPD er nuværende finansminister.

Selvom tyskerne har forståelse for, at regeringen ønsker at minimere smittespredningen i landet, så møder de nye restiktioner alligevel modstand, fortæller Rikke Gjøl Mansø.

- Der er selvfølgelig nogen, der er bekymrede over en mulig fjerde bølge og derfor efterlyser tiltag. Men der er også stor utilfredshed med, at regeringen melder reglerne ud fredag eftermiddag og forventer, at politi og togpersonale og alle de mange andre, der skal lave stikprøver og håndhæve reglerne, er klar til at gøre det bare 1,5 døgn senere, siger hun.

Facebook
Twitter