Topfolk fra britisk tabloidavis anholdt

Fem journalister fra den skandaleplagede avis the Sun er blevet anholdt. De er mistænkt for korruption og embedsmisbrug.

Rupert Murdochs store mediehus, News International, er nu igen indblandet i en skandale. (Foto: © Paul Hackett, Scanpix)

Fem såkaldte 'senior journalists' fra tabloidavisen the Sun er her til morgen blevet anholdt.

De er under mistanke for korruption og embedsmisbrug. Mere præcist skal de have betalt politi og embedsfolk for oplysninger.

Det skriver en anden britisk avis, the Guardian.

Redaktør er 'chokeret'

Anholdelsen af de fem journalister kommer bag på den skandaleplagede avis' redaktør, Dominic Mohan.

- Jeg er ligeså chokeret som alle andre over anholdelsen. Men jeg er fast besluttet på at lede the Sun igennem disse svære tider, siger han ifølge the Guardian, der også sætter navn på de fem arresterede.

Det er underredaktør Geoff Webster, billedredaktør John Edwards, chef-reporter John Kay, chef-udenrigskorrespondent Nick Parker og reporter John Sturgis.

Derudover er en politibetjent, en ansat i Forsvarsministeriet og en militæransat blevet anholdt.

The Sun igen-igen

Avisen the Sun er en del af Rupert Murdochs News International, som på det seneste har været igennem en lang række skandalesager.

Det drejer sig blandt andet om den nu lukkede avis News of the World, der ulovligt aflyttede den myrdede skolepige Milly Dowlers telefonsvarer.

Derudover har News of the World også erkendt at have aflyttet en lang række kendisser, politikere, skuespillere og sportsstjerners telefonsvarer.