Tre angreb på kort tid: Frankrig forhøjer endnu en gang alarmberedskab

To kvinder og en mand er blevet dræbt i et angreb i en kirke.

Specialstyrker og teknikere fra fransk politi foran kirken, der i dag blev udsat for et knivangreb. (Foto: VALERY Hache © Scanpix)

Tre mennesker er dræbt, efter at en gerningsmand i dag gik til angreb med en kniv i en kirke i Nice.

Dermed har Frankrig inden for kort tid været udsat for tre alvorlige knivangreb.

Landet sørger i forvejen over drabet på den 47-årige skolelærer Samuel Paty, der for to uger siden fik halsen skåret over på åben gade, fordi han havde vist tegninger af profeten Muhammed i sin undervisning.

I slutningen af september blev to personer angrebet og hårdt såret i Paris foran en bygning, hvor satiremagasinet Charlie Hebdo tidligere holdt til. Tidligere på måneden havde magasinet genoptrykt Muhammed-tegninger.

- Det er så hårdt for Frankrig. Det er jo det tredje alvorlige angreb inden for en måned, fortæller DR's udsendte, Karin Mørch.

- Man skal også huske på, at Nice har været hårdt ramt blandt andet med lastbilsangrebet i 2016. Nu er der gået en terror-undersøgelse i gang, men borgmesteren i Nice har allerede været ude og kalde det, der er foregået for 'islamisk fascisme', siger hun.

Såret og pågrebet

Gerningsmanden til dagens angreb, der fandt sted omkring klokken ni i Notre Dame-kirken på hovedgaden i den sydfranske by, er pågrebet af det lokale politi. Han er såret af skud og indlagt på hospitalet,

- Det vi ved, om de tre dræbte, er, at det er to kvinder og en mand, siger Karin Mørch.

Angrebet er sket i den sydfranske by Nice.

Ifølge flere medier blev to af de dræbte angrebet inde i kirken. Det drejer sig om en mand samt en ældre kvinde, der blev fundet med halsen skåret over. Det lykkedes en anden kvinde at undslippe til en nærliggende cafe, men hun døde af sine kvæstelser.

Forhøjet alarmberedskab

Den franske præsident, Emmanuel Macron, er på vej til Nice, indenrigsministeriet har åbnet et krisecenter, og den nationale anklagemyndighed for terror har åbnet en undersøgelse.

- Det er sket allerede nu på grund af stedet og metoden, altså et angreb med kniv inde i den symbolske Norte Dame-basilika i centrum af Nice, siger Karin Mørch.

- De franske sikkerhedsmyndigheder har forhøjet det allerede høje alarmberedskab til det højeste alarmberedskab over hele Frankrig, blandt andet fordi en gren af Al-Qaeda for to dage siden opfordrede sine støtter til at angribe religiøse steder blandt andet kirker, fortæller hun.

Borgmester: Det tyder på terror

Ifølge borgmesteren i Nice tyder alt på, at der er tale om et terrorangreb. Det skriver han på Twitter.

- Jeg er på stedet med politiet, der har anholdt gerningsmanden. Jeg kan bekræfte, at alt tyder på, at der er tale om et terrorangreb i Notre Dame-kirken i Nice, lød det tidligere i dag fra borgmesteren, Christian Estrosi.

Ifølge borgmesteren skulle den sårede gerningsmand have råbt "Allahu Akbar" - Gud er stor - flere gange efter angrebet.

Tildigere i dag blev en mand også skudt og dræbt af politiet i den franske by Avignon, efter at han nægtede at lægge sit våben.

- Men vi ved endnu ikke, om de to episoder har noget med hinanden at gøre, fortæller Karin Mørch.

Facebook
Twitter