Tre bevæbnede mænd dræbt: Hotelangreb i Kabul er afsluttet

Afghanske sikkerhedsstyrker har igen kontrol med Hotel Intercontinental i Kabul. Taliban hævder at stå bag.

De afghanske sikkerhedsstyrker meddeler her til morgen dansk tid, at de har genvundet kontrollen med Hotel Intercontinental i Kabul, efter at bevæbnede mænd i aftes angreb hotellet og dræbte flere gæster.

De tre gerningsmænd er blevet dræbt af sikkerhedsstyrkerne. Det afghanske indenrigsministerium meldte tidligere ud, at der var tale om fire gerningsmænd, men søndag morgen dansk tid blev tallet korrigeret til tre.

Derudover er mindst seks mennesker blevet dræbt i angrebet, som Taliban hævder at stå bag.

Taliban har tidligere angrebet Hotel Intercontinental i Kabul tilbage i 2011, hvor 21 mennesker blev dræbt.

Seks andre personer, heriblandt tre medlemmer af sikkerhedsstyrkerne, blev såret under angrebet, som blev indledt lørdag aften klokken 17.30 dansk tid, hvor gerningsmændene skød omkring sig og kastede granater, da de trængte ind.

Mere end 150 gæster blev reddet, heriblandt 41 udlændinge, oplyser indenrigsministeriet. Ifølge indenrigsministeriet havde gerningsmændene på et tidspunkt taget 100 gidsler, heriblandt 16 udlændinge, men de blev alle frigivet igen.

Forsøgte at flygte ved hjælp af lagner

TV-billeder viste, hvordan flere gæster forsøgte at flygte fra den seks etager høje bygning ved hjælp af sammenbundne lagner, og mindst en mand faldt ned.

Der står stadig sort røg op fra hotellet efter den brand, som angrebet havde forårsaget.

Lørdagens angreb kom få dage efter, at den amerikanske ambassade advarede om et forestående angreb på hotellerne i den afghanske hovedstad.

- Vi har kendskab til oplysninger om, at ekstremistiske grupper planlægger et angreb på hoteller i Kabul, skrev ambassaden i advarsel, som blev offentliggjort torsdag.

Skarpt bevogtet

Hotellet skulle have været vært for en stor IT-konference om søndagen, og mere end 100 IT-folk var gæster, da angrebet fandt sted. Hotel Intercontinental befinder sig på en bakketop og er skarpt bevogtet, fordi det ofte har både afghanske og internationale gæster i forbindelse med store konferencer. For tre uger siden overtog et privat firma bevogtningen af hotellet. Indenrigsministeriet siger, at man nu undersøger, hvordan gerningsmændene trods sikkerhedsopbuddet alligevel kunne trænge ind.

Hotel Intercontinental er en af de mest kendte bygninger i Kabul, og var tidligere stedet som byens elite brugte til bryllupper og til fester omkring hotellets swimmingpool, da det åbnede i 1969.

Angrebet på hotellet er det seneste i en række terrorangreb mod Kabul. Den 29. december angreb en selvmordsbomber et shia-kulturcenter og dræbte 40 mennesker.