Tre danske soldater dræbt i Afghanistan

Hærens Operative Kommando oplyser, at tre danske soldater er dræbt i Gereskh i Afghanistan. De pårørerende er underrettet. De tre soldater fra Danish Battle Group blev dræbt onsdag formiddag, da en eksplosion ramte deres køretøj på Highway 1, som er hovedvejen gennem det danske ansvarsområde.

Tre soldater fra Danish Battle Group blev onsdag formiddag dræbt, da en eksplosion ramte deres køretøj på Highway 1, der er hovedvejen gennem det danske ansvarsområde. De pårørende er blevet underrettet, oplyser Hærens Operative.

De tre soldater var alle fra Gardehusarregimentet og en del af spejdersektionen i Stabs- og Logistikkompagniet.

De var alle i det forreste køretøj i en kolonne, der var på vej fra hovedbasen Price til patrulje basen Barakhzai, da det blev ramt af en eksplosion.

Førstehjælp på stedet

Der blev straks meldt over radioen, og evakuering blev iværksat med det samme. Samtidig blev der ydet førstehjælp på stedet.

Den resterende del af enheden sikrede området, og en vagthavende reaktionsstyrke i MOB Price blev sendt af sted for at støtte enheden.

De tre sårede blev hurtigt hentet med helikopter ved ulykkesstedet og fløjet til felthospitalet i Camp Bastion. Desværre var skaderne så alvorlige, at de alle blev erklæret døde ved ankomsten til felthospitalet.

- Vi har i dag mistet tre af vore soldater, der blev dræbt i det sydlige Afghanistan, da deres køretøj blev ramt af en eksplosion. Det er et hårdt slag for os alle. Familie og pårørende til de faldne soldater er naturligvis hårdt ramt, og det er med den største medfølelse, vi tænker på dem i denne svære tid, siger Chefen for Hærens Operative Kommando, generalmajor Niels Henrik Bundsgaard.

- Styrken i Helmand er dybt berørt over at have mistet tre kammerater og kolleger, men vi gør, hvad vi kan for at støtte dem - de har fortsat en vigtig opgave at løse, siger Niels henrik Bundsgaard.

25 danske soldater nu dræbt

Med de tre dræbte har Danmark i alt mistet 25 soldater i Afghanistan.

Deter anden gang på bare seks måneder, at Danmark mister tre soldater ved enkelt episode. Kort før jul blev tre danske soldater fra Gardehusarregimentet i Slagelse dræbt, da de i en pansret mandskabsvogn kørte på en vejsidebombe i Greshk-dalen. En soldat blev såret ved angrebet.

Det nuværende hold 7 har hidtil været forskånet for tab, men i weekenden var blandt andre danske officerer angiveligt det tiltænkte mål for en selvmordsbombe ved et møde i Gereshk by.

Mødet blev imidlertid aflyst efter et tip, og selvmordsbomberen dræbte i stedet fire og sårede 30 i Greshks myldrende basar. Selvmordsangrebet var det femte inden for de sidste seks uger.

Danmark har ca. 700 soldater i Afghanistan. De fleste befinder sig i den urolige provins Helmand i den sydlige del af landet.

Facebook
Twitter