Tre danskere er blandt de dræbte i Sri Lanka

Bombeangrebene i Sri Lanka har dræbt 207 mennesker. 27 af dem er udlændinge.

En pårørende til et af de srilankanske ofre udenfor et hospital i Batticaloa i den østlige del af Sri Lanka, hvor en af otte bomber sprang til morgen i en kirke, under påskemessen. (Foto: © Lakruwan WANNIARACHCHI, Scanpix)

Tre danskere er dræbt, efter otte eksplosioner tidligere i dag blev sprængt i ø-riget og ferieparadiset Sri Lanka.

Det har Udenrigsministeriets Borgerservice netop bekræftet, og de pårørende er underrettet.

Udenrigsministeriet fraråder nu også al unødigvendig rejse til Sri Lanka.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen afbrød tidligere i dag sin påskeferie og rejste fra Færøerne hjem til Danmark, efter det stod klart, at danskere var blandt de omkomne i Sri Lanka.

Ialt har eksplosionerne kostet 207 dræbte, og mindst 27 af dem er udlændinge. Over 400 meldes sårede af de srilankanske myndigheder.

Det er endnu uvist præcis, hvor mange danskere der befinder sig i landet.

Borgerservice har været i kontakt med repræsentanter fra rejsebranchen og vurderer på den baggrund, at der er op mod 2000 danske turister i landet.

De opfordres af Borgerservice til at følge anvisningerne fra de lokale myndigheder.

Forsvaret sender dansk fly i aften

Et fly fra Forsvaret sendes også afsted fra Danmark i aften til hovedstaden Colombo.

- Der vil være repræsentanter fra Udenrigsministeriet, politiet og det akutte beredskab, siger centerchef for Borgerservice Ib Pedersen og uddyber:

- Vores ambassadør fra New Delhi er også på vej dertil sammen med sammen med en af sine medarbejdere, så snart de kan få en plads på en flyvemaskine. Vi etablerer en krisestab i Colombo, der kan bistå danskerne med de behov, de må have.

Otte eksplosioner i alt

Det var i morges dansk tid, at de tre eksplosioner raserede luksushoteller i hovedstaden Colombo, og på samme tid blev tre kirker ramt af eksplosioner.

To af kirkerne ligger tæt på byen, mens den sidste ligger på Sri Lankas østkyst. Grundet påskemesse var kirkerne fyldte.

To yderligere eksplosioner ramte cirka tre timer senere i forstæder til Colombo, der begge var i mindre omfang.

Den sidste eksplosion skete, da politiet forsøgte at arrestere en gruppe mulige gerningsmænd.

Der er fortsat ingen, der har taget skyldes for eksplosionerne. Den srilankanske forsvarsminister, Ruwan Wijewardene, kalder angrebene for 'terror'.