Tre eftersøgte RAF-terrorister er fortsat som sunket i jorden

Tre af Tysklands mest eftersøgte er stadig forsvundet. Politiet undersøger, om de står bag røveri i marts.

Ernst-Volker Staub, Burkhard Garweg og Daniela Klette. Billederne af de to mænd er få år gamle. (© Tysk politi)

Stod tre forsvundne og eftersøgte eksmedlemmer af Rote Armee Fraktion bag et voldsomt røveri mod en pengetransport i Køln i begyndelsen af marts, hvor gerningsbilen efterfølgende blev brændt af?

Det arbejder efterforskerne med at finde ud af, men det er ikke lykkedes dem at forbinde sagen med de tre eftersøgte endnu.

Indtil videre er 61-årige Daniela Klette, 65-årige Ernst-Volker Staub og 50-årige Burkhard Garweg som sunket i jorden.

Det formodes, at de tre eftersøgte står bag mellem ni og tolv røverier med flere hundredtusinder euro som udbytte.

Fuldkommen på bare bund

Der er udlovet en dusør på 80.000 euro, cirka 600.000 kroner, til den, der kan komme med det afgørende tip, der får dem fældet.

Men trods dusøren og trods hundredvis af henvendelser, artikler og tv-programmer er politiet ikke nærmere et gennembrud i sagen, der fik nyt liv i 2015, da politiet fandt dna-spor fra de tre efter et røveri.

- Det største problem ved sagen er, at vi simpelthen ikke ved, hvor de befinder sig, siger statsanklager Marcus Röske i byen Verden til den tyske avis Kreiszeitung.

Et par gange har man været tæt på at få fat i en af de tidligere RAF-medlemmer. Men hver gang er politiet kommet for sent, skriver netmediet RP Online.

Kan også befinde sig i Italien eller Spanien

Det er dog ikke kun tysk politi, der er involeret i sagen.

Politiet har udsendt disse billeder af de tre eftersøgt - her har man photoshoppet dem, så de ser ud som man formoder, de kan se ud i dag. (Foto: BKA / HANDOUT)

Efterforskerne vendte allerede for et par år siden blikket mod nabolandet Holland, hvor et mobiltelefonspor dog er endt blindt, og for nylig har man sat gang i et samarbejde med fransk, italiensk og spansk politi.

Dels fordi Ernst-Volker Staub var blevet set på en campingplads i det nordlige Italien - det har dog ikke kunne bevises - dels fordi man mistænker, at de tre kan få hjælp hos gamle venner i den baskiske terrorgruppe ETA eller hos Italiens ditto, De røde brigader.

Ifølge tyske medier er efterforskernes anden teori, at Klette, Garweg og Staub kan være udstyret med nye identiteter helt tilbage fra DDR-tiden, hvor der var påviste forbindelser mellem RAF og den østtyske efterretningstjenste Stasi. Angiveligt skulle det være tilfældet for ti andre medlemmer af den dengang frygtede terrorgruppe.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk