Tre henrettelser udsat efter gruopvækkende fejl

Den amerikanske stat Oklahoma har udsat tre henrettelser, efter en henrettelse gik galt i foråret.

Her ses Clayton Lockett (t.v.) og Charles Warner. Førstnævntes katastrofale henrettelse udsætter nu Warners for anden gang. (Foto: OKLAHOMA DEPARTMENT OF CORRECTIONS © Scanpix)

29. april i år skulle to mennesker henrettes i staten Oklahoma.

Den første var den dømte morder Clayton Lockett, der i 1999 bortførte, voldtog og skød en 19-årig kvinde. Men henrettelsen udviklede sig til en af de største blamager på det amerikanske fængselssystem nogensinde, da lægerne ramte forkert med den dødelige indsprøjtning.

Væsken blev sprøjtet ind i Locketts lyske i stedet for hans blodåre og i stedet for den planlagte, hurtige død, levede Lockett videre i 43 minutter, inden et hjerteanfald tog livet af ham.

Voldtog og dræbte baby - reddet for anden gang

Den anden mand, der skulle henrettes den dag, hedder Charles Frederick Warner. Han blev i 2003 dømt til døden for seks år tidligere at have voldtaget og dræbt sin daværende kærestes bare 11 måneder gamle baby.

Men Charles Warner slap i sidste øjeblik. Efter den katastrofale henrettelse af Lockett var det udelukket at gennemføre endnu en henrettelse, og Warner fik en livline til 13. november i år.

Nu ser det ud til, at Lockett indirekte skal redde Warners liv endnu en gang.

Må udsætte tre henrettelser

Oklahoma har siden skandalen i april lavet store ændringer på henrettelsessystemet. Der er blandt andet blevet bygget et større henrettelseskammer og personalet har fået mere træning.

Disse initiativer har taget længere tid end ventet, og derfor har Warner sammen med Richard Glossip, der er dømt for medvirken til mord i 1997, og John Marion Grant, der dræbte en medarbejder i fængselssystemet, mens han var bag tremmer for røveri, fået forlænget opholdet på dødsgangen.

De tre får alle deres henrettelser udsat til næste år, skriver BBC.

Facebook
Twitter