Tema Krigen i Syrien

Tre lande hænges ud: Glemmer nødhjælp i Syrien

Rusland giver ifølge Oxfam blot en procent af, hvad det burde give i nødhjælp. Danmark fremhæves positivt.

Fire millioner mennesker er flygtet fra Syrien som følge af krigen i landet. Her ankommer en dreng til Lesbos med tæpper. (Foto: ANGELOS TZORTZINIS © Scanpix)

I en ny rapport fra den britiske hjælpeorganisation Oxfam bliver lande som Rusland, Saudi-Arabien og Frankrig hængt ud.

Ifølge organisationen bidrager de tre lande nemlig langt fra med, hvad de burde i forhold til at hjælpe ofrene i krigen i Syrien, selv om de er blandt de mest aktive i konflikten.

Rapporten er offentliggjort forud for en donorkonference i London på torsdag. Her opfordrer Oxfam til, at verdens lande graver dybere i tegnebogen og desuden sikrer genbosættelse til ti procent af de syriske flygtninge, der i dag lever i Syriens nabolande.

De fleste såkaldt rige lande bidrager med mindre end deres "fair andel" af finansiel støtte, mener Oxfam, der gør andelen op på baggrund af landenes økonomi.

Ifølge rapporten giver Rusland blot en procent af sin "fair andel", Frankrig 45 procent og Saudi-Arabien 28 procent. Samtidig har hverken Saudi-Arabien eller Rusland givet tilsagn om at tage imod syriske flygtninge.

Danmark giver ifølge Oxfam 318 procent af sin "fair andel", mens Norge og Storbritannien leverede henholdsvis 385 og 237 procent.

/ritzau/Reuters