Tre måneders dødvande: Liberalerna kan muligvis støtte Löfven-regering

Liberalerna er parate til at støtte en regering under ledelse af Socialdemokraterna, siger partiets leder.

(Arkiv) Liberalernes partileder Jan Björklund siger, at partiet er klar til at støtte en regering med Socialdemokraternas Stefan Löfven i spidsen. (Foto: 10050 Pontus Lundahl/TT © Scanpix)

Liberalerna er parate til at støtte en regering under ledelse af Socialdemokraternas Stefan Löfven. Men det er på betingelse af, at vi får en række krav opfyldt, siger partiets leder, Jan Björklund.

Udmeldingen kommer efter, at Centerpartiets leder, Annie Lööf, har sagt, at hendes parti muligvis kan støtte en regering ledet af Löfven. Det skriver TT.

S-lederen Löfven er i gang med endnu et forsøg på at sammensætte en ny regering.

- Hvis han skal have en chance for at blive statsminister, så må Stefan Löfven indse, at han må føre en borgerlig politik, sagde Annie Lööf tirsdag.

Blandt kravene fra hendes parti og fra Liberalerna er skattelettelser og reformer af ejendoms- og arbejdsmarkedet.

Tre måneder uden ny regering

Stefan Löfven er umiddelbart ikke afvisende over for kravene.

- Det er godt, at der er fremgang i processen, siger han og tilføjer, at han må sætte sig nøje ind Centerpartiets krav, før han tager endelig stilling.

Næsten tre måneder efter valget er det stadig ikke lykkedes for nogen partileder at finde frem til et levedygtigt regeringsalternativ.

Hverken blokken på venstrefløjen eller det borgerlige partisamarbejde i Alliansen fik flertal i Riksdagen.

Löfven fik i fredags godt en uge til at samle støtte til en ny regering.

Det har lettet arbejdet, at Lööf allerede har sonderet terrænet og udelukket flere regeringsalternativer, har Löfven pointeret.

Den svenske Riksdags formand, talmann Andreas Norlén, har meddelt, at Riksdagen vil stemme om Stefan Löfvens foreslåede regering den 5. december.

Senest to dage inden skal Löfven have meddelt, hvilke partier han ønsker med i sin regering.

/ritzau/TT

Facebook
Twitter