Tre markante citater fra prins Andrews interview med BBC

Prins Andrew kom flere gange på dybt vand i interviewet.

Prins Andrew beklager, at han med sit venskab med Jeffrey Epstein ikke har levet op til de kongelige standarder. (Foto: Lillian Suwanrumpha © Scanpix)

Lørdag aften prins Andrew, søn af dronning Elizabeth 2., interviewet om sit forhold til milliardæren Jeffrey Epstein. Et interview, han har fået stor kritik for i hjemlandet.

Jeffrey Epstein begik selvmord for mere end tre måneder siden, mens han sad varetægtsfængslet, mistænkt for adskillige overgreb og handel med kvinder.

Prins Andrew er blevet sat i forbindelse med et af milliardærens formodede ofre, Virginia Roberts.

Hun fortalte i 2015, at hun tre gange var blevet tvunget til at have sex med prinsen.

Det benægtede prinsen flere gange i interviewet.

Her er tre af de mest markante citater fra interviewet, der viser, hvordan prinsen var på dybt vand:

1

'Jeg sveder ikke - desuden var jeg på pizzarestaurant'

Virginia Roberts har forklaret, at hun og prinsen havde mødtes i 2001 en aften på en natklub, hvor hun husker prinsen som svedig, da de mødtes. Mødet og sveden benægtede prinsen.

- På det tidspunkt svedte jeg ikke, fordi jeg havde fået det, jeg vil beskrive som en overdosis af adrenalin under Falklandskrigen, hvor jeg blev beskudt, så jeg kunne... Det var næsten umuligt for mig at svede. Desuden var jeg sammen med børnene og havde taget Beatrice (prinsesse, prins Andrews ældste barn, red.) til Pizza Express i Woking til en fest omkring klokken 16 eller 17 den aften.

På spørgsmålet om, hvorfor han kunne huske et måltid på en pizzarestaurant 18 år senere svarede han:

- Fordi at tage på Pizza Express i Woking var en meget usædvanlig ting at gøre for mig, meget usædvanlig.

2

'Det er mig... Men om det er min hånd...'

Billedet, der angiveligt viser prinsen sammen med Virginia Roberts, er fra Shutterstock. (Foto: Shutterstock © Shutterstock)

Prinsen blev også spurgt ind til et foto af ham og Virginia Roberts, taget af Jeffrey Epstein selv, omkring marts 2001. Billedet er fra en fest i et hus, ejet af en veninde til prinsen.

- Ingen kan bevise om fotoet er fabrikkeret eller ej, men jeg kan ikke genkalde, at det billede nogensinde skulle være blevet taget. Det må være blevet taget på første sal i det hus, og der har jeg aldrig været.

På billedet kan man se Andrews hånd omkring livet på kvinden.

- Jeg er ikke typen der krammer og at udtrykke kærlighed offentligt er ikke noget, jeg gør. Det er mig, men om det er min hånd eller om det er positionen, som jeg... Men jeg kan simpelthen ikke genkalde, at billedet er blevet taget. Så vi kan ikke være sikre på, at det er min hånd på hendes venstre side.

3

'Min dømmekraft var farvet af min tendens til at være høflig'

I december 2010 besøgte prins Andrew Jeffrey Epstein, efter at sidstnævnte var kommet ud fra fængsel. Prinsen forklarede i interviewet, at han ville afslutte venskabet mellem dem.

- Jeg vurderede, at fordi det her var seriøst, følte jeg, at det var kyllingeagtigt at gøre det over telefonen. Så jeg var nødt til at tage hen og se ham og sige: Vi skal ikke være i kontakt. Jeg har tænkt over det her så mange gange. Det var helt sikkert det forkerte at gøre, men på det tidspunkt føltes det som det rigtige at gøre. Min dømmekraft var formentlig farvet af min tendens til at være for høflig. Sandheden er, at jeg faktisk kun så ham til middagen, gåturen og når vi gik forbi hinanden på gangen.

Adspurgt om han fortryder sit venskab med milliardæren, svarede prinsen:

- Det gør jeg ikke. De mennesker, jeg mødte, og de læringsmuligheder, jeg fik af ham eller på grund af ham, var ganske nyttige. Vi var ikke særlig tætte. Ja, jeg ville bo i hans hus, men det var på grund af hans kæreste.

Facebook
Twitter
Emner: