Tre tog involveret i Indiens største togulykke i årtier

Premierminister indkalder til krisemøde om togulykke, og hæren skal hjælpe med redningsarbejde.

Redningsarbejdere arbejder på ulykkesstedet i Bahanaga Bazaar, hvor to passagertog og et godstog er forulykket. (Foto: © Uncredited, Associated Press)

Opdatering: Oplysninger fra de lokale myndigheder er ændret fra 288 dræbte til mindst 261.

Mindst 261 personer har indtil videre mistet livet i Indiens største togulykke, siden nationen opnåede sin uafhængighed fra briterne.

Der meldes om tusinder af sårede fra de lokale myndigheder. Dødstallet ventes at stige.

Øjenvidner på stedet fortæller om flere væltede togvogne og kaotiske scener.

Butiksejer Ashok Samal i den lille indiske landsby Bahanaga var en af de første, der var fremme på ulykkesstedet i delstaten Orissa i det nordøstlige Indien.

Ved 19-tiden lokal tid fredag aften var han ved at lukke sin butik, da han pludselig hørte et højt brag.

- Der var høje skrig og blod over det hele. Flere personer, der sad fast under togvognene, skreg på hjælp. Jeg så flere lig under togvognene, fortæller Ashok Samal til Hindustan Times.

  • Redningsfolk arbejder på at finde overlevende efter togulykken. (Foto: © DIBYANGSHU SARKAR, Ritzau Scanpix)
  • To passagertog og et godstog var involveret i togulykken, der er den største i Indiens moderne historie. (Foto: © Uncredited, Associated Press)
  • Indiens minister for togdrift, Ashwini Vaishnaw, ankommer til ulykkesstedet. Myndighederne har bebudet en undersøgelse af ulykken. (Foto: © Dibyangshu Sarkar, Ritzau Scanpix)
1 / 3

Mere end 200 ambulancer

Ifølge nyhedstationen NDTV skete ulykken, da lyntoget Coromandel Shalimar Express på vej fra Kolkata til Chennai røg af sporet og ramte et godstog. Kort efter kørte et andet lyntog, The Yesvantpur-Howrah Superfast, ind i de væltede vogne.

Mere end 200 ambulancer er sendt til stedet, oplyser Odishas administrationschef, Pradeep Jena, ifølge BBC.

Også hæren er blevet bedt om at hjælpe med at evakuere og behandle sårede, mens Indiens premierminister Narendra Modi har indkaldt til krisemøde om situationen. Han vil senere i dag besøge ulykkesstedet, skriver Times Of India.

Passager: Det lykkedes os at komme ud

Flere af passagerne i de væltede togvogne blev reddet ud af de knuste vinduer. Blandt dem er Gobinda Mondal, der sad i den første vogn af Coromandel eksprestoget, da det kørte af sporet.

Dermed undgik han højst sandsynlig det værste sammenstød.

- Der lød et brag, og vognen, jeg sad i, blev afsporet i meget høj fart, fortæller han via telefon til en lokal tv-station skriver Hindustan Times.

Midt i kaos opdagede han, at vinduet med jerngitteret ved siden af hans sæde var ødelagt.

- Nogen havde skubbet det ind, og det lykkedes os at komme ud, fortæller han.

Store kraner og bulldozere arbejder i øjeblikket på at løfte de væltede togvogne.