Trods massiv kritik: Nu er en af verdens største masseslagtninger i gang

I 2014 blev omkring 200.000 dyr slagtet i løbet af Gadhimai-festivalen i Nepal, skriver BBC.

Dyreretsforkæmpere og den nepalesiske højesteret har længe kæmpet for at stoppe Gadhimai-festivalens religiøse dyreslagtninger. Alligevel er hundredevis af bødler tirsdag mødt op med skarpslebne våben for at slagte køer, geder, fugle og rotter til den omstridte festival, der afholdes hvert femte år.

Tusindvis af hindu-pilgrimme er også mødt op for at overvære den religiøse festival i håbet om, at gudinden Gadhimai vil skænke dem stor lykke til gengæld, skriver The Guardian.

 • Flere dyrevelfærdsorganisationer har kæmpet for at få slagtningerne stoppet, og i 2015 opfordrede den nepalesiske højesteret regeringen til at gå imod blodsudgydelserne. Alligevel startede ofringerne tirsdag. (Foto: Prakash MATHEMA © AFP or licensors)
  1 / 5
 • Festivalen afholdes hvert femte år. I 2014 blev 200.000 dyr ifølge BBC slagtet til festivalen, der også besøges af mange hinduer fra nabolandet Indien. (Foto: Prakash MATHEMA © AFP or licensors)
  2 / 5
 • Gadhimai Festivalen afholdes ved landsbyen Bariyarpur, der ligger 160 kilometer fra Katmandu, og tæt på den indiske grænse. De tusindvis af tilrejsende håber alle på, at ofringerne bringer dem lykke fra gudinden Gadhimai. (Foto: Prakash MATHEMA © AFP or licensors)
  3 / 5
 • Indisk grænsebevogtning har i de seneste dage stoppet en lang række uautoriserede dyretransporter, der har forsøgt at krydse grænsen til Nepal - angiveligt for at deltage i festivalen. (Foto: Prakash MATHEMA © AFP or licensors)
  4 / 5
 • Gadhiamai-templet, der står bag festivalen, tager officielt afstand fra de religiøse slagtninger. De får dog kritik fra flere dyreværnsorganisationer for ikke at gøre nok for at stoppe slagternes sværd og knive. (Foto: Prakash MATHEMA © AFP or licensors)
  5 / 5