Trods over 300 henvendelser: Forsvundne RAF-terrorister stadig på fri fod

En måned efter et tysk tv-program kunne afsløre, at tre eftersøgte medlemmer af Rote Armee Fraktion stod bag to nye kriminelle handlinger, er de stadig ikke pågrebet.

Politiet har udsendt disse billeder af de tre eftersøgt - her har man photoshoppet dem, så de ser ud som man formoder, de ser ud i dag. (Foto: BKA / HANDOUT)

Der er masser af spor at gå efter, men endnu intet endeligt gennembrud i sagen om tre af Tysklands mest eftersøgte personer.

Således har det lokale politi i Diepholz modtaget omkring 324 tip i sagen om tre tidligere medlemmer af Rote Armee Fraktion, der har været sporløst forsvundet siden begyndelsen af 1990'erne, men som nu er dukket op igen i forbindelse med to røveriforsøg for nylig.

Det skriver den lokale avis kreiszeitung.de.

Statsanklager Lutz Gaebel oplyser dog, at der er flere ”interessante” spor efter trioen, og at man fortsat arbejder hårdt på at finde dem.

Sagen er stor i Tyskland, lyder det fra redaktøren på tv-programmet "Aktenzeichen XY... ungelöst", der for en måned siden afslørede dna-forbindelsen.

- De tre store bogstaver RAF har givet hele sagen en anden dimension - også selv om baggrunden ikke er terror denne gang, siger Rudi Cerne.

Selv om de tre eftersøgte fortsat er på fri fod, er politiinspektør Jürgen Hage fra kriminalpolitiet i Diepholz tilfreds med sagen indtil nu.

- Sagen er jo praktisk talt løst. Vi ved, hvem det var og har afsløret gerningsmændene, siger han og understreger, at han selvfølgelig gerne ser de tre RAF-terrorister bag snarlig lås og slå.

  • Sagen kort:

  • 57-årige Daniela Klette, 61-årige Ernst-Volker Wilhelm Staub og 47-årige Burkhard Garweg er eftersøgt for flere alvorlige forbrydelser, blandt andet drab og et millionrøveri, ud over to mislykkede røveriforsøg hhv. 6. juni sidste år og mellem jul og nytår 2015.
  • De tre tilhører den såkaldte tredje generation af terrorister fra organisationen Rote Armee Fraktion, der blev kendt i 1970’erne for deres politisk motiverede mord og forbrydelser.
  • Ernst-Volker Staub har været eftersøgt af politiet siden 1991, mens Daniela Klette og Burkhard Garweg har været eftersøgt siden 1993.
  • Der er udlovet en dusør på 20.000 euro, cirka 150.000 kroner, til den, der kommer med det afgørende spor, som fører til pågribelsen af de tre.