Trods skarp kritik fra USA fortsætter Iran med at affyre missiler

Selv om USA tirsdag truede Iran med sanktioner for at affyre missiler, har iranerne gentaget øvelsen onsdag. Flere missiler er designet til at ramme Israel.

Et af de iranske missiler i undergrunden tjekkes af et medlem fra Irans Revolutionsgarde (Foto: handout © Scanpix)

Irans Revolutionsgarde har affyret to ballistiske missiler onsdag morgen dansk tid. Det rapporterer iranske nyhedsbureauer ifølge nyhedsbureauet AFP.

Iran fortsætter dermed de militærøvelser, der tirsdag affødte stærk kritik og trusler om diplomatiske sanktioner fra USA.

De to missiler er af typen Qadr H og blev affyret fra det nordlige Iran. De ramte mål i det sydøstlige Iran omkring 1400 kilometer fra affyringsstedet.

Irans Revolutionsgarde oplyste tirsdag, at man havde foretaget prøveaffyringer af adskillige ballistiske missiler i forskellige dele af landet. Det affødte en stærk reaktion fra USA.

- Vi er opmærksomme på og følger rapporterne om, at Iran netop har gennemført adskillige prøveaffyringer af ballistiske missiler, sagde talsmand Mark Toner fra det amerikanske udenrigsministerium tirsdag.

Han understregede ligeledes, at prøveaffyringerne ikke vil være en krænkelse af den internationale atomaftale amerikanerne indgik med Iran i sommeren 2015. Men de kan være i strid med en resolution fra FN's Sikkerhedsråd.

Ballistiske missiler er designet til at ramme Israel

Talsmanden for Irans Revolutionsgardes missilprogram har udtalt, at nogle af de ballistiske missiler er designet til at ramme Israel.

" Grunden til at vi har designet vores missiler så de kan nå en rækkevidde på 2000 kilometer er, at de skal være i stand til at ramme vores fjende - det zionistiske regime - fra en sikker distance.

Det er General Amir Ali Hajizadeh citeret for at sige til bureauet ISNA.

/ritzau/