Tropisk storm dræber 30

Den tropiske storm Fay har dræbt mere end 30 mennesker i de caribiske østater i weekenden. Den er nu på vej fra Cuba til Florida, hvor myndighederne har udstedt orkanvarsel.

Fay efterlod oversvømmelser flere steder. Her i hovedstaden på Den Dominikanske Republik, Santo Domingo (Foto: ALEJANDRO ERNESTO © Scanpix)

Den tropiske storm Fay fejer hen over flere af de caribiske østater, og er nu på vej mod den amerikanske delstat Florida.

Druknet i flod

Stormen ramte først Den Dominikanske Republik og Haiti, hvor den krævede flere end 30 menneskeliv.

Størstedelen af ofrene omkom, da en bus med 43 passagerer forsøgte at krydse en flod i Haiti, der var vokset voldsomt på grund af de kraftige regnfald.

Haitianske embedsmænd oplyser, at kun 13 er blevet fundet i live efter ulykken. De resterende 30 frygtes omkommet.

Stormen fortsatte hærgende sin tur mod vest, hvor den ramte Cuba med vindhastigheder på mellem 80 og 110 kilometer i timen, hvorefter den drejede nordpå mod Florida.

På vej til Florida

Floridas myndigheder regner med, at stormen vokser til en orkan med vindhastigheder på over 117 kilometer i timen på turen mellem Cuba og Florida.

Som følge af orkanvarslet er turister blevet evakueret fra øgruppen Florida Keys, 500 soldater fra nationalgarden er blevet indsat, og flere skoler er blevet lukket for i dag.

Olieboreplatforme evakueret

Meteorologerne regner ikke med, at de amerikanske olieboreplatforme i den nordøstlige del af den Mexicanske Golf vil blive ramt, men flere platforme er alligevel blevet evakueret for en sikkerheds skyld.

- Florida er forberedt. Vi er klar. Vi er på vagt, siger Floridas republikanske guvernør Charlie Christ.

Kort over Fays forventede rute ind over Florida. (© Scanpix)
Facebook
Twitter