(Foto: © ANDRE CATUEIRA, Ritzau Scanpix)

Tropisk storm i Afrika har kostet over 190 mennesker livet

Den kraftige storm og store mængder vand øger sundhedstruslen i Malawi.

En tropisk storm, der har fået det ellers så fredelige navn Freddy, har nu kostet over 190 mennesker livet alene i landet Malawi i det sydøstlige Afrika.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Samtidig kan cyklonens hærgen også risikere at forværre det i forvejen værste koleraudbrud nogensinde.

Flere fotografer har foreviget, hvordan befolkningen i Malawi og Mozambique kæmper mod konsekvenserne af stormen.

Stormen har medført voldsomme skybrud og oversvømmelser. I de distrikter, der er hårdest ramt, bor der omkring fire millioner mennesker, vurderer Røde Kors. (Foto: © ANDRE CATUEIRA, Ritzau Scanpix)
Freddy er en af de kraftigste og længste storme, der nogensinde er registreret på den sydlige halvkugle ifølge Den Internationale Meteorologiske Organisation. Malawi, som dette billede er fra, er hårdest ramt. (Foto: © JACK MCBRAMS, Ritzau Scanpix)
Da stormen Freddy hærgede for anden gang på to måneder, delte den en vej mellem byerne Blantyre og Lilongwe i Malawi i to. (Foto: © Thoko Chikondi, Associated Press)
Ødelagte veje og voldsomme regnmængder tvinger mennesker til at bygge egne broer og skærme sig for regnen i Blantyre, Malawi. (Foto: © JACK MCBRAMS, Ritzau Scanpix)
Ligesom befolkningen hjælper hinanden med at krydse veje og broer, hjælper de også med at finde hinanden. Her leder nogle mænd efter ofre og mulige overlevende i mudderet i Chilobwe Malawi. (Foto: © Eldson Chagara, Ritzau Scanpix)
Et barn har fundet mad og ly i et midlertidigt skur i Quelimane, Mozambique. Men de store oversvømmelser betyder, at det kan være svært at få rent drikkevand, fordi det bliver farligere at gå i bjerge og mudder for at hente det. (Foto: © ANDRE CATUEIRA, Ritzau Scanpix)
Kolera har spredt sig til alle ni distrikter i Malawi og risikerer at spredes yderligere, fordi beskidt drikkevand giver sygdommen nemme betingelser. Dødsraten for kolera er lige nu tre gange så høj som normalt. (Foto: © Thoko Chikondi, Associated Press)
Den tropiske storm Freddy har indtil videre kostet 190 mennesker livet i Malawi alene. Dødstallet forventes at stige yderligere også i Mozambique, hvor en kvinder her indsamler tøj. (Foto: © ANDRE CATUEIRA, Ritzau Scanpix)