Trump advarer Iran om udslettelse i tilfælde af krig

Præsident Donald Trump siger, at han er åben over for forhandling, men tillader ikke at Iran får atomvåben.

Præsident Donald Trump ønsker ikke en krig, men han advarer Iran om 'udslettelse', hvis det skulle komme til en væbnet konflikt. (Foto: Mandel NGAN © Ritzau Scanpix)

Præsident Donald Trump siger, at han ikke ønsker en krig, men han advarer Iran om 'udslettelse', hvis det kommer til en væbnet konflikt.

I et interview med den amerikanske tv-station NBC siger Trump, at USA er åben over for forhandling, men at det ikke vil tillade, at Iran får atomvåben.

Han uddybede også sine udtalelser om, at han i sidste øjeblik fik stoppet planlagte angreb mod iranske mål som reaktion på nedskydningen af en ubemandet amerikansk drone.

- Jeg fik at vide, at 150 iranere ville blive dræbt. Det kunne jeg ikke. Jeg synes ikke, at dette var proportionalt, sagde han.

Men Trump afviste, at kampfly allerede var på vingerne, da angrebet blev standset. Det havde kilder i Trump-administrationen tidligere sagt til avisen The New Times.

(© dr)

Iran siger, at dets luftrum er fuldstændigt sikkert. Samtidig advarer general Abollfazi Shekachi om, at 'en enkelt kugle mod Iran' vil medføre brand i USA's interesser.

Irans Organisation for Civil Lufttrafik forsikrer, at landets luftrum over Den Persiske Bugt og andre flyruter er 'fuldstændigt sikre'.

Den amerikanske luftfartsmyndighed, FAA, har også udstedt et flyveforbud for amerikanske fly over Hormuzstrædet og Omanbugten.

Flyselskaberne Lufthansa, British Airways, KML, Qantas og Malaysia Airlines oplyser, at deres fly ikke vil flyve over Hormuzstrædet og Omanbugten efter nedskydningen af den amerikanske drone, mens SAS ikke har ruter gennem iransk luftrum.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk