Trump aflyser møde med Nordkoreas leder Kim Jong-un

Der er for stor fjendtlighed i øjeblikket til at afholde det planlagte møde, lyder det fra USA's præsident, Donald Trump.

Det planlagte topmøde mellem Donald Trump og Kim Jong-un er nu blevet aflyst. (Foto: © Evan Vucci, Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.)

USA’s præsident, Donald Trump, oplyser, at mødet med Nordkoreas leder, Kim Jong-un ikke vil finde sted som planlagt i Singapore den 12. juni.

Det er ikke det rette tidspunkt at afholde et sådant møde på, lyder det i et åbnet brev fra Det Hvide Hus i Washington DC stilet til den nordkoreanske leder.

- Baseret på den store vrede og åbne fjendtlighed, som du har fremvist i dine seneste udtalelser, føler jeg, at det er upassende på dette tidspunkt at afholde det planlagte møde, skriver præsidenten.

Brevet fra Donald Trump, hvor han officielt aflyser mødet den 12. juni.

I sidste uge truede den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, selv med at aflyse mødet, hvor de to ledere skulle diskutere atomnedrustning på den koreanske halvø.

Det skete, efter USA’s nationale sikkerhedsrådgiver, John Bolton, for nylig luftede ideen om, at man for atomnedrustning i Nordkorea kunne følge samme model, som tidligere er blevet brugt i Libyen - en model, som i sidste ende kostede landets leder, Muammar Gaddafi livet.

Men nordkoreanerne har netop henvist til Muammar Gaddafis styre i Libyen som en af argumenterne for at udvikle et atomvåben-program, og derfor var modsvaret til bemærkningen fra John Bolton en trussel om at aflyse topmødet med USA's præsident.

I brevet takker Donald Trump den nordkoreanske leder for at have frigivet tre amerikanere, som for nylig kunne vende tilbage til USA og understreger, at han ser frem til at møde Kim Jong-un på et senere tidspunkt.

- Hvis du skulle ændre holdning vedrørende dette vigtige møde, så tøv ikke med at kontakte mig. Verden - og særdeles Nordkorea - er gået glip af en stor mulighed for varig fred, fremgang og rigdom. Det er i sandhed et trist øjeblik i verdenshistorien, lyder det fra USA's præsident.