Trump afviser at han har skjult indhold af samtaler med Putin

Ifølge Washington Post konfiskerede præsidenten tolkens noter fra topmøde i Hamborg.

Donald Trump (th) trykker hænder med Vladimir Putin i Hamborg. (Foto: Carlos Barria © Scanpix)

- Det var en god samtale. Jeg holder intet skjult. Jeg kunne ikke være mere ligeglad.

Sådan siger den amerikanske præsident Donald Trump i dag til Fox News som reaktion på en historie i Washington Post i dag, som bygger på interviews med unavngivne tidligere og nuværende embedsfolk.

Her skriver avisen, at Trump konfiskerede tolkens noter, da han mødtes med den russiske præsident Putin i Hamborg i 2017, og krævede, at han ikke delte indholdet af samtalerne med andre ansatte i administrationen.

Avisen skriver, at sagen er del af et mønster, som har medført, at der ikke findes detaljerede noter - ikke engang klassificerede - om fem møder mellem de to mænd over de seneste to år.

Det gælder også sidste års møde i Helsinki, hvor de to gik i enrum sammen med deres tolke.

Den praksis "er ikke kun usædvanlig men skandaløs", siger tidligere viceudenrigsminister under Bill Clinton, Strobe Talbott, som deltog i mere end 10 møder med den daværende russiske præsident, Boris Jeltsin.

Intet kontroversielt på topmøde

Men Hamborg-mødet mellem Putin og Trump var helt ukontroversielt, siger Donald Trump til Fox News.

- Jeg havde en samtale, som dem alle præsidenter har. Man sidder over for præsidenter fra diverse lande. Jeg gør det med alle lande. Vi havde en god samtale. Vi talte om Israel og Israels sikkerhed og mange andre ting, siger Trump til Fox News.

I modsætning til i Helsinki, hvor Trump var alene med Putin bortset fra tolkene, deltog den daværende udenrigsminister Rex Tillerson i Hamborg.

Ifølge Washington Post har tolken senere forklaret, at Trump på mødet sagde til Putin, at han ikke troede på, at Rusland havde blandet sig i det amerikanske valg.

Rex Tillerson har ikke villet fortælle om mødets indhold til avisen. Men ifølge Donald Trump kan han trygt gøre det.

- Hvem som helst kunne have lyttet til det møde. Mødet er til rådighed for alle. Hele Rusland-tingen er et svindelnummer, siger han til Fox News.

Anden Ruslands-sag på to dage

De nyeste skriverier kommer to dage efter, at New York Times skrev - også på baggrund af anonyme kilder - at FBI påbegyndte en efterforskning af, hvorvidt Trump arbejdede for Rusland, da han fyrede FBI's direktør James Comey i 2017.

Trump svarede over flere indlæg på Twitter i går, blandt andet dette:

- Wow, har lige læst i den skrantende New York Times, at de korrupte tidligere FBI-ledere, næsten fyret eller presset til at forlade myndigheden af meget alvorlige grunde, påbegyndte en efterforskning af mig, uden grund og uden beviser, da jeg fyrede løgneren James Comey, skrev præsidenten i går.

Donald Trumps forbindelser med Rusland, før han blev valgt i 2016, er del af den såkaldte Mueller-undersøgelse, som har været i gang i 20 måneder.

Den skal klarlægge, om der var hemmelige aftaler mellem Trump-kampagnen og den russiske stat med det formål at få Donald Trump valgt.