Trump angriber Clinton i tale: Hendes arv er død, ødelæggelse og svaghed

Verden er blevet et farligere sted, og massevis af amerikanere har mistet deres job grundet Hillary Clinton, lød det i aftes fra Donald Trump.

- Jeg har tjent milliarder af dollar ved at lave aftaler - nu vil jeg gøre vores land rigt igen. Jeg vil forvandle vores dårlige handelsaftaler til gode, lød det blandt andet fra den republikanske præsidentkandidat Donald Trump på partikonventet i aftes. (Foto: © Michael Reynolds, Scanpix)

Donald Trump tog i aftes officielt mod kandidaturet som republikansk præsidentkandidat.

I sin tale på partikonventet i Cleveland, Ohio lagde Trump allerede op til kampen mod den demokratiske præsidentkandidat – Hillary Clinton.

Særligt hendes tid som udenrigsminister for USA fik en hård medfart.

- Lad os se på det. I 2009, før Hillary, var ISIS (Islamisk Stat, red.) slet ikke på kortet, lød det fra Donald Trump.

Derudover forklarede han, at Libyen – hvor en amerikansk ambassadør og tre soldater blev dræbt i Benghazi - er i ruiner, at Egypten er endt i hænderne på det muslimske broderskab, at Iran er på vej til at få atomvåben, Syrien er i borgerkrig, hvilket har skabt en flygtningekrise, der også truer Vesten.

- Efter femten års krig i Mellemøsten, efter billioner af dollar brug og tusinder liv tabt, er situationen værre end nogensinde før, lød det fra podiet.

- Dette er Hillary Clintons arv: død, ødelæggelse og svaghed.

Donald Trump tog i aftes - amerikansk tid - formelt imod titlen som Republikanernes præsidentkandidat. Her ses han på scenen med Mike Pence, som bliver vicepræsident, hvis de to slår Hillary Clinton ved valget i november. (Foto: © Mario Anzuoni, Scanpix)

Ifølge Donald Trump bør USA fralægge sig den fejlslagne strategi med at opbygge nationer. I stedet skal der fokuseres på efterretninger, samarbejdes med de allierede i kampen mod Islamisk Stat og endelig stoppes for indvandringen fra ethvert land, som er blevet kompromitteret af terrorisme, indtil der findes ordentlige sikkerhedsundersøgelser.

Donald Trump kom også ind på Hillary Clintons e-mail sag, kritiserede hendes opbakning til handelsaftalerne NAFTA og TPP og lovede, at han modsat Hillary ville indføre skattelettelser.

Og hvor Hillary Clinton har været med til at sende job ud af landet, lovede Donald Trump at stå sammen med de fabriksarbejdere, som står uden job.

- Min modstander beder sine støtter om at sige et tre ords loyalitetsløfte. Det lyder; ”Jeg er med hende”. Jeg vil afgive et andet løfte, lød det fra Trump.

- Mit løfte lyder; ”Jeg er med jer – det amerikanske folk”. Jeg er jeres stemme.

Se Donald Trump angribe Hillary Clinton i sin tale: