Trump angriber medierne: Jeg ville slå Hillary stort med en ordentlig mediedækning

Donald Trump har gennem sin kampagne været ude med riven efter medierne og senest har New York Times fået ørene i maskinen.

Det nødlidende New York Times taler om anonyme kilder og møder, der aldrig har fundet sted. Deres dækning er fiktion. Medierne beskytter Hillary!, skriver Donald Trump på Twitter. (Foto: MICHELLE MCLOUGHLIN © Scanpix)

Det er medierne og ikke Donald Trump selv, den er gal med.

Det er holdningen hos præsidentkandidaten selv, der ifølge meningsmålingerne ligger til at tabe præsidentvalget til Demokraternes Hillary Clinton.

- Hvis de ulækre og korrupte medier dækkede mig ærligt og ikke lagde falske fortolkninger i de ord, jeg siger, ville jeg slå Hillary med 20 procent, skriver Donald Trump på Twitter.

Kritikken af medierne har været et gennemgående element i Trumps valgkamp, og senest er det New York Times, der er kommet i præsidentkandidatens sigtekorn.

Avisen beskriver nemlig i en artikel, hvordan Trumps kampagnestab kæmper en hård kamp for at tøjle den iltre præsidentkandidat og få ham til at lægge stilen om. En stil, der ofte har været kontroversiel og resulterer i skandalesager – senest i forbindelse med en tale, hvor han ifølge mange indirekte truede modkandidaten Hillary Clinton.

I artiklen beskriver anonyme kilder også Trumps humør som ofte værende tvært og utilregneligt, og at han ofte brokker sig over kampagnestabens råd og forholdet til medierne.

Twitter afviser Trump selv, at han nogensinde skulle have fortalt sine rådgivere, at han ville ændre sig og kritiserer avisen for ikke at have talt med ham.

I artiklen kommer Jason Miller, talsmand for Donald Trump, dog til orde. Han afviser anklagerne og beskriver præsidentkandidaten som "meget motiveret og meget fokuseret".

Mine vælgermøder bliver ikke dækket ordentligt af medierne. De diskuterer aldrig det rigtige budskab og viser aldrig menneskemængdens størrelse eller entusiasme, skriver Donald Trump – der her ses ved et vælgermøde i Fairfaild, Connecticut - på Twitter. (Foto: John Moore © Scanpix)

Donald Trump tog også kritikken af New York Times op på et vælgermøde i Connecticut lørdag aften, skriver CNN. Her skulle han blandt andet have sagt, at avisen har kurs mod helvede.

- Måske vi skulle overveje at fratage dem deres presseakkreditering, lød det fra Trump.

- Når de skriver uærlige historier bør vi være lidt hårde.

Ifølge CNN begyndte Donald Trump første gang at omtale muligheden for at forbyde New York Times i begyndelsen af august. Flere andre store amerikanske medier som Washington Post, Politico og Huffington Post er allerede sortlistet af Trump.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk