Trump bekræfter: Er interesseret i at købe Grønland

I Det Hvide Hus er der blevet talt om at købe Grønland, siger Trump. Han sår samtidig tvivl om besøg til Danmark.

Donald Trump taler til pressen i Morristown i delstaten New Jersey.

USA's præsident, Donald Trump, bekræfter, at han har talt med sine folk om at købe Grønland af Danmark.

Det sagde han på en pressekonference i New Jersey sent søndag aften dansk tid.

- Det kom ud på en eller anden måde. Det er bare noget, vi talte om. I al væsentlighed ejer Danmark det. Vi er meget gode allierede med Danmark. Vi beskytter Danmark som vi beskytter store dele af verden. Så konceptet kom op, og jeg sagde, at det er strategisk interessant, og at vi ville være interesserede, sagde Trump.

Præsidenten fik dog i samme åndedræt understreget, at det ikke er noget, der har særlig høj prioritet, når han om to uger besøger Danmark og mødes med statsminister Mette Frederiksen.

- Det er ikke nummer et "on the burner", sagde præsidenten med et amerikansk udtryk, der betyder noget, man sætter øverst på listen over prioriteter.

Til gengæld har Trump allerede argumenterne klar i salgstalen til Danmark - nemlig at Grønland er en stor udgift.

- Man kunne gøre mange ting. I grunden er det en stor ejendomshandel. Det skader Danmark, fordi det taber næsten 700 millioner dollars om året på at støtte det. De har det med stort tab, og strategisk ville det være godt for USA. Vi er en stor allieret for Danmark, og vi hjælper og beskytter Danmark, og det vil vi, lød det fra den amerikanske præsident.

Sår tvivl om besøg i Danmark

Præsidenten fik også sået tvivl om sit kommende besøg til Danmark på pressemødet.

Der er planlagt officielt statsbesøg 2. og 3. september. Det er bekræftet af både Statsministeriet og kongehuset, men Trump er ikke så sikker.

- Jeg overvejer at tage dertil. Det er ikke helt sikkert, at jeg skal dertil, men det kan godt være. Vi skal til Polen, og så skal vi muligvis til Danmark, sagde Trump.

Opdateret med video.