Trump bekræfter støtte til Venezuelas folk

Lang og god. Sådan beskriver præsident Trump en telefonsamtale med Putin om blandt andet Venezuela fredag.

USA's præsident, Donald Trump, talte fredag i telefon med den russiske præsident, Vladimir Putin, i over en time. (Foto: REUTERS/Leonhard Foeger © REUTERS/Scanpix + Wikimedia (Creative Commons))

Under en telefonsamtale mellem præsident Donald Trump og den russiske leder, Vladimir Putin, kom krisen i Venezuela på banen.

Det skriver Trump på Twitter fredag aften dansk tid.

- Havde en lang og meget god samtale med den russiske præsident Putin, lyder det fra Trump på det sociale medie.

I samtalen, der varede halvanden time, diskuterede de to præsidenter blandt andet den kriseprægede situation i Venezuela, der har stået på i flere måneder.

Trumps talskvinde, Sara Sanders, sagde efter mødet, at Trump gjorde det klart, at "USA står sammen med befolkningen i Venezuela", skriver AFP.

Står på hver deres side i konflikten

Først på året i januar gav Putin sin støtte til den venezuelanske præsident Nicolas Maduro.

- Ruslands præsident udtrykte støtte til Venezuelas legitime myndigheder i konteksten af en indenrigspolitisk krise, der er fremprovokeret udefra, lød meldingen fra Kreml dengang.

Støtten fra Rusland kom på et tidspunkt, hvor flere ledere rundt i verden gav deres støtte til oppositionslederen Juan Guaidó. Han er også formand for landets parlament og udråbte i januar sig selv som Venezuelas præsident.

Også USA, EU og flere store lande i Sydamerika har anerkendt oppositionslederen som præsident.

Ud over Venezuela diskuterede Trump og Putin også blandt andet situationen i Ukraine, Nordkorea og kontrol med atomvåben, skriver Trump på Twitter.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter