Trump beskylder Sverige for at 'have svigtet vores afroamerikanske befolkning'

Ifølge præsidenten svigter Sverige ved ikke at handle i sag om rapperen A$AP Rocky, der er anholdt for vold.

Den amerikanske præsident har forsøgt at få den svenske regering til at tage affære i sag om den voldstiltalte rapper A$AP Rocky. (Foto: Mark Wilson / AFP / Scanpix © Ritzau Scanpix)

USA's præsident, Donald Trump, kritiserer i skarpe vendinger den svenske regering med statsminister Stefan Löfven i spidsen.

Det sker, efter at den svenske anklagemyndighed torsdag valgte at tiltale den amerikanske rapper A$AP Rocky, der angiveligt var involveret i et gadeslagsmål i Stockholm den 30. juni.

ASAP Rocky, der lige nu sidder fængslet i Sverige, er blevet centrum i en tvist mellem Donald Trump og Stefan Löfven. (Foto: ANGELA WEISS © Scanpix)

- Meget skuffet over statsminister Stefan Löfven for ikke at kunne handle. Sverige har svigtet vores afroamerikanske befolkning, skriver præsidenten i et af flere opslag på det sociale medie Twitter.

Trump har tidligere opfordret Löfven og den svenske regering til at tage affære i sagen, men allerede 20. juli gjorde statsministeren det klart, at A$AP Rocky ikke får særbehandling trods sin stjernestatus i det internationale musikmiljø.

- Den svenske regering hverken kan eller vil forsøge at påvirke anklagere eller domstole, lød det fra Löfven til den svenske avis Expressen.

Slip ASAP fri

Han tilføjede, at "alle er lige for loven, selv besøgende fra andre lande".

Men den forklaring er tilsyneladende ikke faldet i god jord hos præsidenten.

- Giv A$AP Rocky hans frihed. Vi gør så meget for Sverige, men det virker til, at det ikke er gensidigt, skriver præsidenten sent torsdag aften.

Han tilføjer, at Sverige bør fokusere på landets egentlige problemer med kriminalitet - et ekko af en tidligere kritik fra præsidenten rettet mod Sverige, der i flere år har kæmpet med organiseret kriminalitet blandt minoritetsmiljøer i større byer.

En talsperson i det svenske statsministerium siger til det svenske nyhedsbureau TT sent torsdag, at det ikke ønsker at kommentere sagen.

/ritzau/

Facebook
Twitter