Trump beskyldes for racisme efter manglende Obama-kommentar

Den republikanske præsidentaspirant er kommet under hård beskyldning, efter han ikke tog afstand fra en kommentar om, at præsident Barack Obama er muslim.

Demokraternes Hillary Clinton kritiserer den republikanske Donald Trump, efter han ikke tog afstand fra en mand, der kaldte præsident Barack Obama muslim. (Foto: DARREN MCCOLLESTER © Scanpix)

Det er ikke ligefrem breaking news, at den republikanske Donald Trump er god til at trække skandalesager til sig.

Nu har den amerikanske politiker - der ifølge meningsmålingerne står til at blive republikanernes næste præsidentkandidat - fået viklet sig ind i en ny sag, der er blevet mødt med hård kritik fra de demokratiske modstandere.

Under en debat i New Hampshire undlod han at rette en tilhører, der påstod, at USA’s nuværende præsident, Barack Obama, er muslim.

- Vi har et problem i det her land. Det hedder muslimer. Vi ved, at vores nuværende præsident er en af dem, og du ved, at han slet ikke er amerikaner, lød det under debatten fra en midaldrende, hvid mand i forsamlingen.

Grin og vævende svar

Kommentaren blev blot mødt med et lille grin fra Donald Trump og en kort, opfølgende kommentar om, at tilhøreren snart måtte stille sit spørgsmål.

Manden fortsatte derefter og sagde, at muslimerne er i gang med at bygge træningslejre, og at de ønsker at slå amerikanere ihjel.

- Mit spørgsmål er derfor, hvordan vi slipper af med dem? lød det fra den midaldrende mand, der havde en hvid ’Trump’-t-shirt på.

Donald Trump kom dernæst med et vævende svar om, at man bliver nødt til at se på mange forskellige ting.

Men den republikanske politiker undlod at korrigere tilhøreren, og det er langt fra noget, der huer den demokratiske spidskandidat, Hillary Clinton.

https://twitter.com/HillaryClinton/status/644710016633712640

- Det er foruroligende og helt igennem forkert, at Donald Trump ikke fordømmer falske udtalelser om POTUS (akronymet for den amerikanske præsident, red.) og hadefuld retorik om muslimer. Hold så op med det, lød det fra Hillary Clinton på Twitter.

Tvivl om Obamas trosforhold

En lignende melding kom fra Debbie Wasserman Schultz, der er formand for den Demokratiske National Komite. Hun betegnede ifølge CNN kort og godt Donald Trump som ”en racist”.

Donald Trump har ikke selv kommenteret episoden. Men ifølge hans kampagneleder, Corey Lewandowski, hørte den republikanske præsidentaspirant slet ikke, at manden havde kaldt Barack Obama for muslim.

Sagen har sat fornyet fokus på Barack Obamas trosforhold.

Selvom han er erklæret kristen, tror 29 procent af amerikanerne ifølge en ny måling fra CNN, at han er muslim. Hele 43 procent af de republikanske vælgere er overbeviste om, at den amerikanske præsident er muslim.

Derudover tror 20 procent af amerikanerne, at Barack Obama ikke er født i USA. 11 procent bygger det på deres egen mistanke, mens ni procent mener, at der er beviser for det.