Trump betaler millionforlig i sag om sit omstridte universitet

Godt 175 millioner kroner koster det den kommende præsident at lukke snarlig retssag.

Tilbage i marts sagde Donaldt Trump ellers, at han ikke ønskede at indgå forlig. (Foto: Carlo Allegri © Scanpix)

En gruppe studerende fra det nu hedengangne 'Trump University' kan se frem til en klækkelig sum.

USA's kommende præsident, Donald Trump, har nemlig valgt at indgå forlig med gruppen af studerende, der havde anlagt sag mod rigmandens private uddannelsesinstitution. Det skriver CNN.

Dermed undgår Trump at møde i retten den 28. november, hvor sagen mod det nu lukkede Trump University var sat til begynde.

Tilbage i marts sagde Trump ellers, at han ikke ønskede at indgå forlig.

- Dette er en sag, jeg kunne have løst meget let, men jeg kan ikke løse sagerne meget let, når jeg har ret, sagde han dengang.

For nylig har dommeren i sagen, Gonzalo Curiel, dog argumenteret for, at et forlig var bedst for at undgå, at den kommende leder af USA skulle møde i en retssal midt under forberedelsen af sit embede.

En stor gruppe af tidligere studerende havde anlagt sagen mod institutionen og Trump, som de anklagede for at have bedraget dem i forbindelse med institutionens udbud af kurser.

Forliget afslutter dermed to massesøgsmål i Californien, som omfatter omkring 6.000 tidligere studerende, samt et andet søgsmål fra statsadvokaten i New York, Eric Schneiderman.

- Ofrene for Trump University har ventet flere år på at få dagens resultat, og jeg er glad for, at deres tålmodighed - og vedholdenhed - vil blive belønnet af dette forlig, siger Eric Schneiderman i en pressemeddelelse.