Trump: Betydelig chance for at topmøde med Kim Jong-un ikke bliver til noget i juni

USA's præsident siger, at Nordkorea har skiftet attitude efter møde med Kina.

Donald Trump mødes i dag med Sydkoreas præsident, Moon Jae-in. (Foto: © Evan Vucci, Scanpix)

USA's præsident, Donald Trump, antyder nu, at et topmøde med Nordkoreas leder, Kim Jong-un, vil blive udskudt eller aflyst.

Det historiske møde skal efter planen finde sted 12. juni i Singapore.

- Det er et betydelig chance for, at det ikke kan lade sig gøre i juni, siger Donald Trump ifølge Reuters før et møde med Sydkoreas præsident, Moon Jae-in, i Washington D.C.

- Hvis det ikke sker, sker det måske senere, siger Trump om juni-topmødet.

Præsidenten siger, at Kim Jong-un har skiftet attitude, efter Nordkoreas diktator for anden gang har holdt møde med den kinesiske præsident, Xi Jinping.

Donald Trump understreger, at han føler sig sikker på, at Nordkoreas leder har en reel hensigt om at opgive landets atomvåben.

- Jeg tror, at han mener det alvorligt. Jeg tror, at han er helt og aldeles seriøs, siger Trump.

Efter et bemærkelsesværdigt tøbrud i forholdet mellem Nordkorea og USA har nordkoreanerne skiftet signaler i den seneste tid.

Først aflyste man et møde med Sydkorea i protest mod en militærøvelse, og for en uge siden truede Nordkorea med at aflyse mødet med Trump, hvis USA insisterede på, at landet skal opgive sine atomvåben.

I samme anledning rettede Nordkorea et verbalt angreb på USA's nationale sikkerhedsrådgiver, John Bolton, som havde udtalt, at Nordkorea kunne afvikle sit atomprogram på samme måde, som Libyen gjorde i begyndelsen af 00'erne.

På trods af aftalen om at destruere masseødelæggelsesvåben endte Libyens leder Muammar Gaddafi med at blive angrebet militært af Vesten og blive dræbt af oprørere under det arabiske forår i 2011.