Trump dedikerer golf-trofæ til orkanramte Puerto Rico

Den amerikanske præsident trodser kritik af katastrofeindsats med optræden ved golfturnering.

Donald Trump overrækker vindertrofæet ved golfturneringen Presidents Cup til USA's holdkaptajn Steve Stricker. (Foto: © Bill Streicher, Scanpix)

Over halvdelen af befolkningen på Puerto Rico har endnu ikke adgang til rent drikkevand, 12 dage efter at den amerikanske ø blev ramt af orkanen Maria.

95 procent har ikke elektricitet, og kun 11 procent har mobildækning, oplyser nyhedsmediet AJ+.

Mange indbyggere på Puerto Rico, hvor mindst 16 blev dræbt under orkanen, føler sig svigtet af de amerikanske myndigheder - og i særdeleshed af præsident Donald Trump.

Offentligt skænderi

Hen over weekenden deltog Trump i et offentligt skænderi med Carmen Yulin, som er borgmester i Puerto Ricos største by San Juan.

På Twitter langede præsidenten ud efter borgmesteren, som indtrængende har appellerede om mere hjælp, og sent søndag sendte Trump endnu et klart signal til sine kritikkere, skriver nyhedsbureauet AP.

Det skete, da han valgte at bruge sin eftermiddag i Jersey City, hvor han overværede golfturneringen Presidents Cup, som USA vandt for syvende gang i træk.

Da Trump overrakte vindertrofæet til holdkaptajn Steve Stricker, dedikerede præsidenten pokalen til befolkningerne i Texas, Florida og Puerto Rico, som alle er blevet ramt af voldsomme orkaner i den seneste tid.

Se Donald Trumps tale i videoen:

Om Puerto Rico sagde præsidenten: "Vi har det under virkelig god kontrol".

"Det mindste, han kunne gøre"

Trumps tale blev mødt af vrede tilråb fra tilskuere ved vinderceremonien, og efterfølgende er præsidentens gestus blevet kritiseret hårdt af hans politiske modstandere.

- Det her giver ny mening til vendingen "det mindste, han kunne gøre", skriver demokraten Jason Kander på Twitter:

https://twitter.com/JasonKander/status/914642194530816000?ref_src=twsrc%5Etfw

Efter planen skulle præsident Trump besøge Puerto Rico i morgen tirsdag. Det vides ikke, om de rejsen vil blive aflyst på grund af masseskyderiet i Las Vegas i nat.

Da Barack Obama var præsident, kritiserede Donald Trump ham for at spille golf, mens der var voldsomme oversvømmelser i staten Louisiana.