Trump: Dødstal er forhøjet for at ramme mig

To rapporter anslår flere tusinde døde på Puerto Rico efter orkanen Maria. USA's præsident afviser tallene.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, tvivler på, at knap 3.000 døde efter orkanen Maria, der ramte Puerto Rico i september sidste år. (Foto: © AFP PHOTO / Brendan SMIALOWSKI / FILES, DR ARKIV)

I et opslag på Twitter skriver USA's præsident Donald Trump, at han ikke tror på dødstallet fra Puerto Rico efter orkanen Maria. Ifølge præsidenten er tallet kunstigt forhøjet for at få ham til se skidt ud.

Puerto Ricos regering holdt sig længe til et officielt dødstal på 64, men i forrige uge valgte guvernøren at opjustere dødstallet til 2.975 på basis af en rapport bestilt af regeringen.

Opjusteringen skyldes blandt andet afbrydelser i hospitalernes drift eller manglende adgang til lægehjælp på grund af blokerede veje som følge af orkanens hærgen.

- Der var ikke 3000 mennesker, som døde, da de to orkaner (Maria og Irma, red.) ramte Puerto Rico. Da jeg forlod øen, efter at stormen havde ramt, var et sted mellem 6 og 18 døde. Som tiden gik, steg det ikke med meget.

Han fortsætter i et andet opslag:

- Dette blev gjort af Demokraterne for at få mig til at se så skidt ud som muligt, mens jeg var succesfuld og indsamlede milliarder af dollar til at genopbygge Puerto Rico.

Orkanen Maria ramte Puerto Rico i september 2017. En anden rapport udarbejdet af forskere fra Harvard University har anslået, at dødstallet nærmere er 4645.

/ritzau/