Trump efter mystisk tweet: Hvem kan gætte, hvad 'covfefe' betyder?

USA’s præsident har slettet sit tweet, som sendte Twitter-brugere på overarbejde.

USA's præsident laver nu sjov med den tilsyneladende slåfejl, han kom til at lave på Twitter. (Foto: OLIVIER DOULIERY © Scanpix)

- Hvem kan gætte, hvad 'covfefe' i virkeligheden betyder??? Nyd det!

Sådan skriver USA’s præsident på Twitter, efter han natten til onsdag lokal tid sendte et mystisk tweet ud med netop ordet ’covfefe’.

Flere gætter på, at han ville have skrevet 'Despite the negative press coverage' (trods den negative mediedækning, red.), men at han i stedet for 'coverage' kom til at skrive 'covfefe'.Ordet figurerer da heller ikke i ordbogen, skriver Washington Post. Hvis man skriver 'covfefe', så foreslår ordbogen seks andre ord blandt andet 'coffee' (kaffe, red)

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/869858333477523458

Tweetet, som Donald Trump nu har slettet, fik alverdens Twitter-brugere til at gå amok i spekulationer om, hvad ’covfefe’ mon betød.

På mere end én time blev tweetet delt mere end 40.000 gange, og blandt andet Barack Obamas tidligere rådgiver Dan Pheiffer lavede sjov med det, der lader til at have været en tastefejl fra Trumps side.

Et screendump af det slettede Trump-tweet. (Foto: Twitter/Donald Trump)

Både under valgkampen og siden han blev sat ind som USA’s præsident i januar, har Donald Trump været en yderst flittig bruger af det sociale medie. Her har han ofte angrebet pressen og politiske modstandere.

En af de mest markante Twitter-tirader kom i januar, hvor han blandt andet CNN berettede, at Trump var på vej til at slette sit løfte om at lade Mexico betale en mur ved grænsen.

- De uærlige medier har ikke rapporteret, at ethvert pengebeløb, der bruges på at bygge Den Store Mur (af hensyn til at gøre det hurtigt) vil blive tilbagebetalt af Mexico senere, skrev Trump.

Samme dag - 6. januar - formåede han også at kaste mudder efter både Hillary Clinton og Arnold Schwarznegger, der ikke bakkede Trump op i valgkampen.

- Hillary og Demokraterne var aldrig i nærheden at overgå passionen hos mine vælgere, lød det ligeledes.

Selv om han var mest aktiv under valgkampen, har han fortsat med selv at opdatere på det sociale medier, efter han blev indsat som præsident i januar.

FacebookTwitter