Tema Nordkoreas missiltrussel

Trump efter Nordkoreas missiltest: Vi står 100 procent bag Japan

Premierminister Shinzo Abe og præsident Donald Trump lover gensidig støtte efter Nordkoreas seneste provokation.

Det var en usædvanligt kortfattet Donald Trump, der udtalte sig til pressen sammen med den japanske premierminister, Shinzo Abe, efter Nordkorea søndag morgen igen prøveaffyrede et ballistisk missil.

- Jeg vil have, at alle ved, at USA står bag Japan - vores tætte allierede - 100 procent, tak.

Det var ordene fra præsidenten på det fælles pressemøde, der blev indledt af den japanske premierminister, der ser med stor alvor på den nordkoreanske provokation.

- Nordkoreas seneste affyring af et ballistisk missil er fuldstændig uacceptabel, sagde Shinzo Abe på pressemødet.

Nordkorea har adskillige gange testet ballistiske missiler, men det er første gang, det sker, efter at Donald Trump blev indsat som præsident i USA 20. januar.

Sydkoreas udenrigsministerium fordømmer i en erklæring missiltesten som et åbenlyst brud på FN's Sikkerhedsråds resolutioner og som en alvorlig trussel mod den internationale sikkerhed.

Sammen med Kim Jong-uns trussel om at affyre interkontinentale missiler viser den nylige affyring ifølge ministeriet med al tydelighed, at den nordkoreanske regering handler irrationelt og er fanatisk optaget af at udvikle nukleare ballistiske missiler.

Ministeriet oplyser, at Sydkorea fortsat vil samarbejde tæt med allierede som USA, Japan og EU om sanktioner mod Nordkorea, så den nordkoreanske regering indser, at Nordkorea "aldrig vil kunne overleve", med mindre landet opgiver samtlige atom- og missilprogrammer.

/DR Nyheder/